400.000 Bosanaca ima problem sa erekcijom! Srbi, kakva je stvar kod vas?
Foto: Profimedia

Ozbiljan problem

400.000 Bosanaca ima problem sa erekcijom! Srbi, kakva je stvar kod vas?

Preparate za potenciju poput "levitre", "vijagre", "cijalisa" i "afričke šljive"... kupuju svi - od srednjoškolaca do penzionera
Objavljeno:

On otkriva i da se pacijenti s ovim problemom vrlo retko usuđuju da dođu na Kliniku i obave pregled.

- Neretko se dešava da samoinicijativno uzimaju lekove putem oglasa, što je veoma loše. Raspolažemo podacima o slučajevima sa smrtnim ishodima i u svetu i kod nas, navodi on.

foto: Giphy

Govoreći o tome koji faktori utiču na erektilnu disfunkciju, otkriva da je na prvom mestu stres, zatim uzimanje veće količine alkohola, nikotina ili veće količine psihogenih supstanci. Rizična grupa su i dijabetičari, osobe s povredama donje kičme…

Istraživanja su pokazala i da je svaki treći muškarac u Srbiji u dobi od 35 do 65 godina imao problem s erekcijom barem jednom za godinu dana, tvrdi dr. Đorđe Nale s Klinike za urologiju Kliničkog centra Srbije.

- Oko 400.000 muškaraca u Srbiji ima ovaj problem. Ova ista učestalost može biti zbog događaja koji su zahvatili ove prostore, jer taj broj u svim zemljama je dosta velik i skoro pa isti, navodi dr. Nale, konstatirajući da je ovaj problem, koliko god ozbiljan, i dalje tabu tema u Srbiji.

(Espreso.co.rs / Avaz)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.