KOLIKO KOŠTA KAD BRENDIRATE GENOCID? U BiH napravljene majice s motivima Srebrenice, uskoro na pumpama!
Majice sa motivima genocida, Foto: Profimedia, Twitter printscreen

SKANDAL ŠIROKIH RAZMERA

KOLIKO KOŠTA KAD BRENDIRATE GENOCID? U BiH napravljene majice s motivima Srebrenice, uskoro na pumpama!

Masakr u Srebrenici je ratni zločin koji su između 11. jula i avgusta 1995. godine

Objavljeno: 14:18h

Društvenim mrežama se proširio tvit koji je izazvao burne reakcije kod mnogih. Naime, u pitanju su majice sa motivima genocida u Bosni i Hercegovini.

Reč je o prodaji majica sa ovakvim simbolima gde uz kampanju i nagradnu igru postoji i mogućnost da se odabere "najbolji" slogan posvećen genocidu, a na sve to postoji mogućnost i da se "lajkuju" majice na društvenim mrežama koje se ljudima dopadnu.

foto: Filip Plavčić

Primera radi, devojka koja nosi majicu na kojoj stoji natpis 8372, a koja označava broj ubijenih srebreničkih sinova, očeva, braće, tu majicu nosi sa smeškom na licu i podignutim palcem na gore, što je zaista skandalozno.

Dakle, pronela se glasina kako će ovih dana majice sa takvim natpisima biti na pumpama širom Bosne odnosno one će se prodavati jer je u pitanju modni brend čiji je kreator tv voditelj Fikret Hodžić.

Takođe, bosanski mediji su preneli kako je Hodžić kazao kako bi majice sa motivima srebreničkog genocida trebalo da održe sećanja na tu strašnu tragediju dok drugi u ovome vide komercijalizaciju genocida.

Takođe, preneli su i to da je Fikret Hodžić u svojim nastojanjima da se odbrani od onih koji su duboko potrešeni njegovim modnim izričajem, naveo kako je i sam izgubio oca u genocidu, što mu, kako je rekao daje za pravo da ga i komercijalizuje.

foto: Filip Plavčić

Podsetimo, masakr u Srebrenici je ratni zločin koji su između 11. jula i avgusta 1995. godine, tokom rata u BiH. Mnogi su zarobljeni, te odvedeni na mesta na kojima su streljani, a njihova tela su zakopana u masovne grobnice.

Ovaj događaj se, pored drugih zločina u bivšoj Jugoslaviji, smatra jednim od najvećih u Evropi nakon Drugog svetskog rata,ali i događajem koji je propraćen brojnim kontroverzama, počev od broja stradalih, načinu njihovog stradanja, načinu njihovog identifikovanja, dodatnim sahranjivanjima najčešće onih koji su umrli ili stradali izvan ovih događaja i ovog prostora kvalifikovanju ovog zločina kao „genocid”, te potpunom ignorisanju brojnih bošnjačkih zločina nad lokalnim Srbima, koji su prethodili ovom zločinu.

Šta vi mislite o svemu ovome? Pišite nam u komentarima...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.