OGLASIO SE DODIK O KORONAVIRUSU: Ovo je bila njegova GLAVNA PORUKA!
Milorad Dodik kaže da nema mesta panici, Foto: Youtube printscreen

virus je stigao u rs

OGLASIO SE DODIK O KORONAVIRUSU: Ovo je bila njegova GLAVNA PORUKA!

Postoje operativni timovi okupljeni oko ministra koji to rade i nema nikakvog razloga za bilo kakvu paniku- rekao je Dodik

Objavljeno:

Istočno Sarajevo - Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da nema razloga za paniku povodom pojave virusa korona u Republici Srpskoj, istakavši da je Srpska tokom poslednjih nekoliko meseci zbog mogućnosti pojave ovog virusa preduzela sve potrebne mere u svim zdravstvenim ustanovama.

"Postoje operativni timovi okupljeni oko ministra koji to rade i nema nikakvog razloga za bilo kakvu paniku", rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je ocenio da o spremnosti institucija Republike govori i jutrošnje obraćanje javnosti resornog ministra i zvaničnika zdravstvenih ustanova u Banjaluci, kao i gradonačelnika ovog grada, koji su odmah o svemu obavestili javnost.

Dodik je napomenuo da virus korona nije specifičnost Republike Srpske, ali da ljudi putuju i onda neki od njih virus donesu na područje Srpske.

On je poručio da se treba držati saveta i preporuka lekara, povećati stepen lične higijene i na taj način smanjiti šansu da virus zahvati veći broj ljudi.

"Potpuno sam siguran da zdravstvene institucije i zdravstveni radnici u Republici Srpskoj, kao i svaka zdravstvena ustanova imaju svoj operativni plan", rekao je Dodik.

Ministar zdravlja i socijalne zašitite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je jutros na konferenciji za novinare da je prvi pacijent u Srpskoj koji je zaražen virusom korona iz Banjaluke, te da je i njegovo dete pozitivno na ovaj virus.

"Reč je o osobi sredovečne dobi koja se vratila iz Italije gde je radila. On je izolovan u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) i njegovo stanje je dobro. Dete je učenik banjalučke Osnovne škole 'Branko Ćopić'", istakao je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Šeranić je dodao da pacijent nema nikakvih tegoba, kao što je i u većini slučajeva zaraze virusom korona, odnosno da nema simptoma koji prate oboljenje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Nezavisne.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.