NAJSTRAŠNIJI PODATAK O DETETU KOJE JE ZARAŽENO KORONAVIRUSOM: Ovo može da bude OPASNO!
Ilustracija, Foto: EPA/ROMAN PILIPEY

TESTIRAJU SE UČENICI

NAJSTRAŠNIJI PODATAK O DETETU KOJE JE ZARAŽENO KORONAVIRUSOM: Ovo može da bude OPASNO!

Ministarstvo prosvete i kulture uputilo je urgencije prema svim školama da koriste preventivne mere kada je reč o širenju virusa

Objavljeno: 15:22h

Učenik 8. razreda Osnovne škole "Branko Ćopić" u Banjoj Luci za kojeg je ustanovljeno da ima koronavirus dva dana je išao u školu od momenta za kojeg se pretpostavlja da se zarazio, potvrdila je direktorka ove škole Branislava Pejašinović.

Ona je navela da će se preventivno testirati kompletno odeljenje u ovoj školi, ali i nastavnici koji su bili u kontaktu s učenikom. Gradonačelnik Igor Radojičić je obišao Osnovnu školu "Branko Ćopić", gde je obavljena dezinfekcija objekta, s obzirom na to da je učenik ove škole s utvrđenim virusom korona. Nastave u ovoj osnovnoj školi neće biti danas i sutra radi preventive i minimizacije rizika obolevanja. Takođe, tokom dana biće organizovan preventivni pregled svih učenika odeljenja koje pohađa ovaj učenik i nastavnika predmetne nastave.

foto: Youtube printscreen

Podsetimo, nadležne zdravstvene institucije u Banjoj Luci ustanovili su da je kod stanovnika Banje Luke, koji je na radu u Italiji, i njegovog deteta, navedenog učenika potvrđena zaraza koronavirusom. Na konferenciji za medije rečeno je da je pacijent smešten na Univerzitetskom kliničkom centru RS, da je dobrog opšteg stanja, da je imao blagu temperaturu te da mu supruga i dete žive u Banjoj Luci. Entitetski organi istakli su da nema mesta panici, kao i da se problemu pristupa odgovorno.

Ministarstvo prosvete i kulture uputilo je urgencije prema svim školama da koriste preventivne mere kada je reč o širenju virusa. - Ministarstvo apeluje da u ovom momentu nema razloga da se širi panika. Reč je o jednom utvrđenom slučaju. Redovno će se odvijati nastava - rekla je ministarka Natalija Trivić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Klix)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.