LEKAR DRAGOMIR JE OTEO LJUBAVNICU I IŠČUPAO JOJ BEBU IZ STOMAKA: Ostavio ju je u NEDOĐIJI da se budi iz KOME
Dragomir Kerović, Foto: Facebook

Bosanski doktor Mengele

LEKAR DRAGOMIR JE OTEO LJUBAVNICU I IŠČUPAO JOJ BEBU IZ STOMAKA: Ostavio ju je u NEDOĐIJI da se budi iz KOME

On je oteo trudnu ženu s kojom je bio u vanbračnoj vezi, nasilno je uspavao i izveo pobačaj, a potom je ostavio, doslovno, u “nedođiji” da se snalazi kako zna i ume...

Objavljeno:

Priča je to iz daleke, poratne 1997. godine. Kada se dogodila, zbog svoje monstruoznosti, šokirala je sve one koji su je čuli, posebno i zbog toga što je zločin počinio lekar koji je bio poznat u celom tom kraju.

Slučaj je godinama bio zataškavan, mediji su pokušali da ga “revitalizuju” nekoliko puta, ali uvek je ostajao po strani. Međutim, emisija “Tragovi istine” ove godine je monstruoznu priču potpuno rekonstruisala. Zločin o kojem pričamo odigrao se u septembru 1997, a počinio ga je lekar i tadašnji direktor Doma zdravlja u Loparama Dragomir Kerović.

U to vreme je bio i poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. On je oteo trudnu ženu s kojom je bio u vanbračnoj vezi, nasilno je uspavao i izveo pobačaj, a potom je ostavio, doslovno, u “nedođiji” da se snalazi kako zna i ume.

Budući da se u blizini nalazila kasarna, devojku koja je tada imala 27 godina, pronašli su vojnici i spasili joj život.

foto: Facebook

Tu bi cela priča i završila da nije bilo pritiska ženskih nevladinih i međunarodnih organizacija. Proces Keroviću trajao je godinama.

“Bosanski doktor Mengele“, kako su ga tada mediji prozvali, osuđen je tek 2004, na četiri i po godine zatvora. Odležao je zatvorsku kaznu, a potom se bez problema vratio u profesiju i u politiku, ali i u rubrike crne hronike. Izazvao je dve saobraćajne nesreće, u kojima je jedan čovek poginuo, a jedan ostao invalid. Potom je 2015. oborio pešaka na pešačkom prelazu u Loparama i to pokušao da prikrije.

Međutim, vratimo se slučaju nesrećne devojke s početka teksta. Početkom rata s porodicom iz Tuzle odlazi u Bijeljinu, da bi po njegovom završetku došla u Lopare gde je radila kao konobarica. Tu upoznaje Kerovića, tada veoma uticajnu ličnost u tom kraju, te s njim stupa u vanbračnu vezu u kojoj ostaje u drugom stanju. Kerović, koji je imao suprugu i decu, traži od devojke da pobaci, što ona odbija, nakon čega joj se život pretvara u pakao. U septembru 1997. godine Kerović, zajedno sa još trojicom pomagača obučenih u policijske uniforme, otimaju devojku i odvoze u Dom zdravlja u Loparama. Devojka, koja je tada bila u sedmom mesecu trudnoće, je oteta iz kuće u Bijeljini gdje je živela s roditeljima.

Kada su stigli u Lopare, pod okriljem noći su ušli u Dom zdravlja, gde Kerović, koji inače po struci nije ginekolog, devojku nasilno uspavljuje i ubija dete pred porođaj. Nakon toga, devojku iz automobila izbacuju na jednoj livadi u selu Ljeljenča nadomak Bijeljine. Svoje pomagače nagrađuje s 500 nemačkih maraka, što su to oni kasnije pred sudom i priznali. A pomagači su mu bili Milan Milovanović i Radoslav Popović. Njih dvojicu je Keroviću preporučio Živan Ilić iz Brčkog, te su sva trojica osuđeni.

Milovanović i Popović su osuđeni na po tri godine zatvora, dok je Ilić osuđen na jednu. Zanimljivo je da je Popović osuđen tek u maju prošle godine, nakon što je vlastima u BiH isporučen iz Kanade. Jednim delom ovaj slučaj je prekriven i velom misterije zbog nerazjašnjene smrti mladića Milana Kovačevića u prostorijama Doma zdravlja. On je pronađen u garaži, gde se navodno zaključao, upalio motor automobila i ugušio se. Bio je zaposlen u Domu zdravlja kao vozač.

Kovačević je bio Kerovićev rođak koji mu je pre izvršenja zločina dao policijsku motorolu. Upravo je ta motorola bila jedan od ključnih dokaza u slučaju protiv Kerovića i njegovih pomagača. Da je smrt Kovačevića sumnjiva tvrdi i Bratislav Zdravković, bivši policajac, a danas privatni detektiv.

foto: Facebook

– S tim se mladićem dogodilo ono što inače događa svima onima koji puno pričaju. Ptičice koje pevuše istinu završavaju u zatvorenom kavezu bez vazduha - slikovit je Zdravković.

Mnogi o zločinu nad devojkom i smrti Kovačevića ni danas ne vole da govore. Iako je prošlo od toga više od dvadeset godina. To potvrđuje Risto Radić, penzionisani načelnik i komandir PU Lopare.

Nakon monstruoznog zločina koje je počinio, Keroviću nije ni na jedan dan oduzeta lekarska licenca. Vratio se u Dom zdravlja Lopare i tu radio sve do ove godine kada je, po novoj sistematizaciji, dobio otkaz kao tehnološki višak. Prema saznanjima bh medija, devojka koju je oteo sada živi u Americi gde je osnovala porodicu.

Često je Kerović menjao i stranke.

Bio je član SDS-a kada je ušao u politiku, 2016. je kao kandidat Srpske narodne stranke pobedio na lokalnim izborima i postao odbornik u SO Lopare. Da bi danas, kako tvrde upućeni, postao štićenik lokalnog SNSD. Iako bez jednog oka, kojeg je izgubio u sumnjivim okolnostima, često na društvenim stranicama objavljuje fotografije i snimke svojih brzih vožnji po ulicama u BiH.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Fokus.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.