DEČICA SAMA PRUŽAJU RUKE DA IH VEŽU! Smenjeni direktor zavoda PAZARIĆ plakao kad je video fotografije (VIDEO)
Slučaj Pazarić je zaprepastio region, Foto: Youtube printscreen

šokanatan slučaj

DEČICA SAMA PRUŽAJU RUKE DA IH VEŽU! Smenjeni direktor zavoda PAZARIĆ plakao kad je video fotografije (VIDEO)

Vlada FBiH je na današnjoj sednici u Sarajevu donela odluku o smeni direktora te Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda Pazarić

Objavljeno:

Garantujem žvotom da fotografije nisu iz vremena dok sam ja direktor. Zgrožen sam! Lično sam svim radnicima doma zabranio da to rade deci. Ako se internom istragom pokaže da je ovo tačno, svi će snositi sankcije - rekao je Redžep Salić, direktor Zavoda za decu s poteškoćama u razvoju u Pazariću u Bosni i Hercegovini.

Kako piše Avaz.ba, direktor zavoda je na konferenciji za novinare zaplakao. Rekao je kako je on prvi koji je ukazao da se otima od dečjih usta i da niko nije reagovao.

Vlada FBiH je na današnjoj sednici u Sarajevu donela odluku o smeni direktora te Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda Pazarić. Smenjen je i Upravni odbor Zavoda koji čini pet članova i to: Janja Milinković (predsednica), Anes Kaleta, Saida Kastrat, Džana Kilić i Enisa Hodžić. Takođe, smenjeni su i članovi Nadzornog odbora, a to su: Dalila Efendić (predsednica), Mevlida Bandić i Ivana Bago.

Podsećamo, zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić je u Predstavničkom domu Parlamenta u BiH prikazala šokantne fotografije koje su navodno nastale u zavodu za zbrinjavanje dece s poteškoćama u razvoju.

- Dečica sama pružaju ruke da ih se vežu jer su već navikli biti vezani i po 14 sati za radijator ili krevet. Mnoga od njih imaju traume. Ovo je moderno ropstvo. Noću ih čuva jedna negovateljica koja je vrlo često nestručna. Deca imaju ozbiljne zdravstvene poteškoće zbog takvog tretmana - rekla je Sabina Ćudić, a preneo je Klix.ba.

Direktor Salić kaže kako je Sabina Ćudić bila kod njih pre nekoliko dana.

- Tada nam ništa nije rekla o ovome. Sigurno bismo reagiovali. Molim vas da ne prikazujemo njihov rad na ovaj način i neću dopustiti da se deca koriste u političke svrhe. Ovo je direktan udar na radnike koji žive život te dece 24 sata. Ne živi sigurno Sabina Ćudić - dodao je direktor zavoda i pročitao pismo radnika.

Oni tvrde da niko nije vezao decu. Dodaju i kako posteljina na fotografijama nije duže vreme u upotrebi.

Nakon što je slučaj vezanja dece dospeo u javnost, građani su izašli na ulicu.

Ispred zgrade vlade Bosne i Hercegovine okupilo se više stotina ljudi koji su ogorčeni zbog stanja u Zavodu Pazarić.

- Nisu nam očevi ginuli za državu da biste nam vi vezali decu! - pisalo je na jednom od transparenata, prenosi Avaz.ba.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.