MISICA LAGALA DA JE POLOMILA NOGE, ISPLANIRALA BEKSTVO? Slučaj UBISTVA PREDUZETNIKA dobija OBRT! Ovo je razotkrilo!
Sunita je osumnjičena za ubistvo preduzetnika, Foto: Printscreen/Facebook

detalji

MISICA LAGALA DA JE POLOMILA NOGE, ISPLANIRALA BEKSTVO? Slučaj UBISTVA PREDUZETNIKA dobija OBRT! Ovo je razotkrilo!

Žrtva i počiniteljka su poznate osobe koje su konstantno privlačile pažnju javnosti, svatko u svom svetu

Objavljeno: 09.10.2019. 08:30h
  • 1

Bivša miss, Sunita Hindić Bošnjaković (21) pritvorena je zbog sumnje da je jednim metkom iz pištolja ubila hercegovačkog preduzetnika Ninu Ivankovića (55) nakon burne svađe u ranim jutarnjim satima, saznaje se iz Kantonalnog tužiteljstva u Mostaru, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon njene predaje policiji u Travniku, nakon čega je objavljeno kako je u begu slomila obe noge, krenule su priče kao se radi o lažnim povredama. Navodno joj je gips stavljen upravo kako bi se izbegao pritvor zbog mogućnosti bega i dobilo se na vremenu da se Sunitu Hindić Bošnjaković skloni preko granice. U toj verziji, radi se o naručenom ubistvu koje je trebalo da izgleda kao neplanirani zločin u afektu te su se osobe koje su sve organizovale morale pobrinuti i za Sunitin beg.

foto: Printscreen/Facebook

Žrtva i počiniteljka su poznate osobe koje su konstantno privlačile pažnju javnosti, svatko u svom svetu, piše Slobodna Dalmacija.

Odmah po saznanju o ubistvu Nine Ivankovića i begu Sunite Hindić Bošnjaković, motiv te okolnosti zločina i bega su postale glavna tema prepričavanja. Meštani Bune su spremni da posvedoče kako je Sunita često dolazila u vilu, ali nisu želeli da komentarišu prirodu njenog odnosa s Ninom Ivankovićem. Prva verzija zločina je bila da su tu veče proveli u većem društvu kada su se njih dvoje posvađali te ga je ustrelila. Nakon toga je krenula priča kako je Sunita iste noći od Ivankovića otišla u drugu sobu hotela kod jedne muške osobe koja ju je izbacila vani. Zatim se vratila do Ivankovića i usmrtila ga, navodi ta verzija.

foto: Printscreen/Facebook

Tragovi krvi

Saznaje se da je te noći Sunita bila u vili do 6 ujutro odakle je otišla taksijem da bi se vratila nakon otprilike sat vremena i usmrtila Ninu Ivankovića. Kantonalno tužiteljstvo u Mostaru u odgovoru na naš upit poslalo nam je službeni opis događaja.

"Sunita Hindić se sumnjiči da je u petak 04. oktobra, oko 7,15 sati, nakon što je došla do “Vile Ivanković“ u naselju Buna kod Mostara došla do sobe u kojoj je bio Nino Ivanković i nakon svađe ga ustrielila jednim hicem od čega je umro na licu mesta.

Prema izjavi Sunite Hindić policiji, skočila je u reku i pri tom slomila obe noge. Međutim, poznavatelji vile kažu kako je zbog terase koja se prostire do obale, nemoguće odbaciti se do reke iz soba koje se nalaze iznad. Tada je kazano da su nađene njene cipele visokih potpetica i tragovi krvi ispod jednog od zidova. Ukoliko je skočila i slomila obe noge, nije mogla daleko da stigne, osim ako je neko čekao neposredno kraj vile s automobilom. Upućeni kažu da je sačekao taksista koji je i dovezao do vile te je s njim otišla do Turbeta. Ubrzo se ponovno pojavljuju sumnje u slomljene noge jer se javio svedok koji je izjavio da je vidio Sunitu Hindić Bošnjaković kako je istrčala iz vile.

foto: Printscreen/Facebook

Sunita je u vrlo kratkom razdoblju, iste večeri nakon ubistva, uspela pobeći do Turbeta te je nakon prijave policiji odvedena u Javnu ustanovu Bolnicu Travnik gde joj je ukazana lekarska pomoć. U travničkoj bolnici joj je dežurni ortoped stavio gips te su je nakon toga pripadnici MUP-a Srednjobosanskom kantona predali kolegama iz kriminalističke policije Hercegovačko-neretvanskoga kantona. Iako je Sunita došla u gipsu sa RTG snimkama polomljenih nogu, izgleda da su i policijski istražitelji iz Mostara posumnjali u postojanje povreda. Stoga su je u sklopu kriminalističkog istraživanja tokom subote ujutro odveli u bolnicu u Mostaru gde je podvrgnuta pregledu tokom kojeg joj je uzeta krv i urin, što je uobičajeno kod počinitelja kaznenog dela. Osim toga su joj navodno ponovno pregledana noge kako bi se potvrdilo postojanje lomova na potkoljenicama. Tek nakon toga je odvedena u Kantonalno tužilaštvo u invalidskim kolicima.

Možda je upravo zbog sumnjičavosti vezano za povrede tužiteljstvo ustrajavalo na pritvoru. Njihov stav je da bi puštanjem osumnjičene na slobodu, postojala opasnost od njenog bega jer je usprkos povredamaosumnjičena u vrlo kratkom razdoblju uspela pobeći na travničko područje, navode iz tužiteljstva. Isto tako utvrđeno je da je često menjala adrese stanovanja, odnosno da je boravila na više adresa. Sudac za prethodni postupak Kantonalnog suda u Mostaru Marin Zadrić je također ocenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenoj. Bez obzira na imobilizirane obe noge, na što je njena advokatica Nada Dalipagić ukazivala kao na glavni razlog nemogućnosti bega i obrane sa slobode.

Bonus video:

(Espreso.rs/Jutarnje Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media