GORI U KRUGU BIVŠE FABRIKE  ENERGOINVEST-RAOP: Vatrena stihija GUTA SVE PRED SOBOM! Građani U PANICI zbog plinovoda
Stanovnici su zabrinuti zbog požara, Foto: Printscreen/facebook

građani u panici

GORI U KRUGU BIVŠE FABRIKE ENERGOINVEST-RAOP: Vatrena stihija GUTA SVE PRED SOBOM! Građani U PANICI zbog plinovoda

Građani koji žive u neposrednoj blizini, navode da glavni plinovod protiče u blizini ove fabrike, te je zabrinutost podignuta na viši nivo

Objavljeno:

Više stanovnika Istočnog Sarajeva nam se javilo, izražavajući zabrinutost zbog požara koji je jutros izbio u krugu bivše fabrike Energoinvest-RAOP.

Ističu da je dim postao nepodnošljiv, ali da im strah unosi i pucanje (verovatno krovne konstrukcije).

Građani koji žive u neposrednoj blizini, navode da glavni plinovod protiče u blizini ove fabrike, te je zabrinutost podignuta na viši nivo, piše Srpskainfo.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiša Ćosić, apelovao je da stanovništvo koje živi u blizini bivše fabrike ne provodi vreme napolju zbog dima i njegovih mogućih negativnih posledica.

Starešina Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo, Njegoš Vukadin, za Srpskainfo ističe da je jako teško lokalizovati požar koji je zahvatio halu u sklopu bivše fabrike Energoinvest-RAOP, jer se radi o 300-400 kvadrata krova koji je jako visok. Ističe da su vatrogasci odmah uspeli da spreče širenje požara na upravnu zgradu, koja se takođe nalazi u sklopu ove nekadašnje fabrike.

Vukadin ističe da su im u pomoć pritekle i kolege iz Federacije BiH, kao i pripadnici vatrogasne jedinice Eufora, te da su sve raspoložive ekipe trenutno na terenu.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.