DODIK OBEĆAO PUNU SARADNJU SA NATO?! Borenović izneo ozbiljne tvrdnje
Branislav Borenović, Foto: Printscreen Youtube

oglasio se

DODIK OBEĆAO PUNU SARADNJU SA NATO?! Borenović izneo ozbiljne tvrdnje

Prozvao je lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) da je, kako se čini, prihvatio saradnju s NATO savezom, ali ne sme to da saopšti

Objavljeno:

Iako ni celu sedmicu nakon potpisa na tzv. principe dogovora oko formiranja Saveta ministara nema odluke Predsedništva BiH o mandataru niti je zakazana sednica Parlamenta BiH, danas je ipak mnogo jasnije šta je suština tog dogovora, smatra predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović.

Prozvao je lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) da je, kako se čini, prihvatio saradnju s NATO savezom, ali ne sme to da saopšti.

foto: Beta / Miloš Miškov

– Čini se da je Milorad Dodik prihvatio punu saradnju sa NATO, a samim tim obećao i slanje prvog Godišnjeg nacionalnog programa (ANP), ali ne sme to javno da saopšti. Moguće je da sada pokušava ući u Saveta ministara i odugovlačiti s provođenjem dogovora s Izetbegovićem i Čovićem, što bi bilo suviše naivno – istakao je Borenović.

Ključno je, ukazuje, da SNSD i sam Dodik, umesto ispraznih floskula, konačno kažu kada će biti poslan prvi ANP i da javnost u RS i BiH bude obaveštena da slanje prvog ANP u štab alijanse u Brisel znači potpunu aktivaciju Akcionog plana za članstvo (MAP) BiH u NATO.

– Uopšte nije bitno je li ANP redukovan ili ne, ima li 120 ili tri stranice, to je ključni korak za aktivaciju plana za članstvo i ozbiljnu saradnju na putu za NATO. Slanjem prvog ANP više nema nazad. To znaju Dodik i Izetbegović, znaju i u Vašingtonu, a posebno to znaju u Moskvi – istakao je Borenović.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.