MISTERIJA TRAGIČNOG PADA UČENIKA NA EKSKURZIJI: Kruže dve verzije stravičnog događaja, ne zna se koja je STRAŠNIJA
Dečak je pao sa prozora (ilustracija), Foto: EPA/ROLEX DELA PENA

užas u pragu

MISTERIJA TRAGIČNOG PADA UČENIKA NA EKSKURZIJI: Kruže dve verzije stravičnog događaja, ne zna se koja je STRAŠNIJA

Mladić je kobne noći oko 20.30 sati pao s balkona četvrtog sprata hotela u ulici Sluncove, gde su bili smešteni učenici trećeg razreda

Objavljeno:

Maturant Srednje tehničke škole za grafički dizajn i multimedijsku tehnologiju na Ilidži, 17-godišnji A. M. izgubio je život u ponedeljak uveče na ekskurziji u Pragu.

Mladić je kobne noći oko 20.30 sati pao s balkona četvrtog sprata hotela u ulici Sluncove, gde su bili smešteni učenici trećeg razreda.

Za sada nije poznato kako je došlo do tragedije. Juče su iz Praga stigle dve verzije priče. Prema jednoj, maturant je izvršio samoubistvo dok nikoga nije bilo u sobi, dok se s druge strane govorilo da je nesrećnim slučajem pao s balkona kada je hteo uzeti vazduha i navodno je tome svedočilo nekoliko učenika.

Iz češke policije nisu želeli da potvrde nijednu verziju, već su se kratko oglasili saopštenjem da u slučaju nema elemenata krivičnog dela.

Policija i ekipe Hitne pomoći okupirale su mesto gde je učenik pao. Ali, nažalost, 17-godišnjaku nije bilo spasa te je mrtvozornik mogao samo da konstatuje smrt.

U Pragu se desila tragedija
U Pragu se desila tragedija foto: EPA/MARTIN DIVISEK

Fuad Durgut, direktor škole koju je pohađao nesrećni učenik, rekao je Avazu da se radi o primernom detetu koje se nikad nije ponašalo sumnjivo ni problematično.

- Ovo je velika tragedija, u pitanju je jedan dobar i čestit učenik. U stalnom smo kontaktu s gospođom Adisom Josipović iz Ambasade BiH u Češkoj. Ona se pridružila ostalim učenicima i profesorima, stalno je s njima i pružila im je svu potrebnu pomoć. Škola izražava veliko žaljenje za nastradalim učenikom i njegovoj porodici, s kojom smo takođe u stalnom kontaktu, pomoći ćemo na sve moguće načine i izaći im ususret što je više moguće - kazao je Durgut za Avaz.

On je potvrdio da su ostali učenici dobro te da su nakon tragedije ostali u Pragu i da će se vratiti u Sarajevo kada se za to steknu uslovii. Jedan od razloga tome je što će češka policija uzimati izjave od maturanata i izuzimati tragove iz sobe u kojoj je boravio učenik. Učenici trećeg razreda na ekskurziju su krenuli u subotu. U nedelju su stigli u Beč, gde su proveli dan, a u ponedeljak su došli u Prag.

Kako saznaje Avaz, dečakovim roditeljima pozlilo je kada su primili tragičnu vest iz Praga. Tako su otac i majka tragično stradalog mladića završili u Hitnoj, gde su primili injekcije za smirenje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.