SERIJSKI UBICA JE NA SLOBODI NE IZLAZITE IZ KUĆA! On je najtraženija osoba u BiH, BRUTALNO je ubio policajca
Potraga za njim proširena je na celu zemlju, Foto: Printscreen / Facebook

OPASAN i NAORUŽAN

SERIJSKI UBICA JE NA SLOBODI NE IZLAZITE IZ KUĆA! On je najtraženija osoba u BiH, BRUTALNO je ubio policajca

Potraga za njim proširena je na celu zemlju

Objavljeno:

Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Edina Gačića jer postoji osnov sumnje da je počinio teško ubistvo. On se tereti za ubistvo Sauda Sultanića u mestu Podorašac kod Konjica koje je izvršeno u ponedeljak i za ubistvo policajca Mahira Begića sinoć u mestu Suhodol kod Tarčina. Edin Gačić je najtraženija osoba u BiH, a potraga za njim proširena je na zemlju.

Pripadnik Federalne uprave policije (FUP) Mahir Begić ubijen je sinoć u mestu Suhodol kod Tarčina.

Portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić za Klix.ba je potvrdila da je pripadnik FUP-a ubijen što se nije moglo učiniti odmah dok nisu završene sve potrebne istražne radnje na mestu tragedije.

- Uviđajne radnje su nastavljene jutros, a potraga za počiniocem ovog ubistva intenzivno traje - dodala je Bavčić.

Kako prenosi Klix.ba, ekipe neumorno tragaju za ubicom. Teren pretrage je znatno širi od područja u Suhodolu kod Tarčina, a prema saznanjima proteže se i do sarajevskih naselja gde je pojačano prisustvo policije na terenu.

- Proverava se sve, pokriva se širok teren - saznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Policija je ranije upozorila građane na opasnog ubicu.

- Molimo javnost da, ukoliko raspolaže bilo kakvim informacijama o istom, obavesti najbližu Policijsku stanicu. Ovom prilikom ukazujemo da se radi o veoma opasnoj osobi, o ranije osuđivanom višestrukom ubici, naoružanom i opasnom - saopšteno je iz MUP-a HNK.

Pošto se radi o veoma opasnoj i naoružanoj osobi, koja je u roku od nedelju dana ubila dvojicu muškaraca, građani se upozoravaju da budu oprezni i da bez preke potrebe ne izlaze iz kuća.

Edin Gačić, za kojim se traga zbog ubistva policajca, danima je u bekstvu zbog ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica, koje je izvršio 4. februara.

Naime, on je je hladnim oružjem ubio Sauda Sultanića (39) u prodavnici, nakon čega je pobegao.

Policija upozorava da je naoružan i opasan!
Policija upozorava da je naoružan i opasan!foto: Printscreen / Facebook

Edin Gačić je visine oko 180 centimetara, mršavije telesne građe, poslednji put viđen u tamno plavoj jakni, svetlim pantalonama, smeđoj pletenoj kapi, a nosio je dioptrijske naočare.

Podsećamo, Edin Gačić je služio osmogodišnju kaznu zatvora zbog ubistva saborca iz odreda "El Mudžahid", a 2002. godine ubio je svoju majku u Zenici sa dva hica iz pištolja.

Policija ga je uhapsila nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u februaru 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora za oba ubistva. Nakon što je u zeničkom zatvoru proveo gotovo 15 godina, Gačić je premešten u zatvor u Bihaću gde je izdržao ostatak kazne.

Inače, Gačić je na Fejsbuku objavljivao bizarne fotografije, ali i pisao statuse u kojima se bavio "teorijama zavere". Mnogi veruju da je psihički nestabilna osoba, pa zbog toga veliki broj ljudi strahuje od njega.

(Espreso.co.rs / Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.