UBICA ŠTRAJKUJE GLAĐU U ZATVORU ORAŠJE: Traži teretanu i televizor!
Štrajk glađu u zatvoru!, Foto: Zorana Jevtić

strašno

UBICA ŠTRAJKUJE GLAĐU U ZATVORU ORAŠJE: Traži teretanu i televizor!

M.T. koji služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva Đanija Balića koje je počinio kao maloletnik napisao u pismu da štrajkuje zbog loših uslova u zatvoru

Objavljeno:

Osuđenik M. T., koji služi sedmogodišnju kaznu zatvora zbog ubistva Đanija Balića (22) u naselju Livač kod Mostara, u maloletničkom zatvoru Orašje započeo je štrajk glađu. On je u vreme ubistva imao svega 16 godina.

Napisao je to u svom pismu koje je poslao redakciji u Bosni, objašnjavajući da je to učinio zbog loših uslova u zatvoru. Tako se M.T., između ostalog, žalio na to da ga smatraju psihijatrijskim slučajem kome je potrebna terapija. Napisao je da će mu nakon ovog pisma verovatno biti ukinute vanzatvorske pogodnosti koje je uvek dobijao, jer napolju nije pravio probleme.

Smeta mu, kako je napisao, to što nemaju nikakav edukativni program u zatvoru, a provođenje vremena u teretani im je smanjeno, plus im je sklonjen televizor iz dnevnog boravka. M.T. je takođe naveo da mora jesti u dnevnom boravku iako svi ostali to rade u kuhinji.

On je Baliću nožem u leđa naneo dve ubodne rane. Od posledica ranjavanja Balić je istog dana umro u mostarskoj bolnici. Toga dana grupa mladića, među kojima je bio Balićev mlađi brat, sastala se s M.T. kako bi se izmirili i razrešili ranije nesuglasice.

Na poziv mlađeg Balića, došao je i Đani, koji je prišao M.T. i njegovom starijem bratu te im poručio da idu s tog mesta. M.T. ga je tada više puta ubo nožem u leđa.

Nakon što je Opštinski sud u Mostaru nepravosnažno na devet godina maloletničkog zatvora osudio M.T. zbog ubistva Balića, drugostepeni sud u Mostaru doneo je drugostepenu presudu odlučujući prema žalbama. Sud je delimično uvažio žalbe M. T., njegovog branioca i oca te preinačio prvostepenu presudu i M.T. osudio na kaznu maloletničkog zatvora od sedam godina.

BONUS VIDEO:

ONA SE SA DUŠKOM I ĆERKAMA PRŽI U DUBAIJU, A S DRUGE STRANE... Ovaj muškarac uz šampanjac pozdravlja Jelenu Karleušu!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.