UNUK KRVNIČKI UBIO BABU, PA PRAO PATIIKE U VEŠ MAŠINI: Brutalan zločin POTRESAO Doboj, mladiću određen PRITVOR
Policija, ilustracija, Foto: MUP

femicid

UNUK KRVNIČKI UBIO BABU, PA PRAO PATIIKE U VEŠ MAŠINI: Brutalan zločin POTRESAO Doboj, mladiću određen PRITVOR

Mladiću koji je osumnjičen da je ubio baku (69) u Doboju određen je pritvor

Objavljeno:

Okružni sud u Doboju odredio je jednomesečni pritvoru Amiru Hasanbašiću (18) iz Modriče, osumnjičenom za ubistvo svoje bake Mensure Hasanbašić (69), koju je zverski izbo nožem.

Kako je potvrđeno za ATV, pritvor je određen na predlog Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, prenosi Srpskainfo.

Zločin se dogodio 22. oktobra ove godine u Mensurinoj kući u ulici Cara Lazara u Modriči. Prema dosadašnjim rezultatima istrage motiv ubistva je koristoljublje, jer je unuk navodno od bake tražio novac, ali ga nije dobio.

Bosanska policija
Bosanska policijafoto: Profimedia

Nakon ubistva Amir je pokušao da sakrije tragove zločina pa je u veš mašini oprao jaknu i patike. Praveći se da ne zna šta se dogodilo, pozvao je dvojicu prijatelja i s njima ponovo otišao do bakine kuće. Nakon što su “pronašli” telo sve su prijavili policiji. Kako je potvrđeno u PU Doboj na telu starice zatečene su najmanje 24 rane, od uboda nožem, a i kuća je bila ispreturana.

Tokom ispitivanja Amira i prijatelja, na okolnosti prijave, utvrđene su različitosti u iskazima, zbog čega se posumnjalo da se unuk može dovesti u vezu sa ubistvom. Sumnje su se obistinile nakon što je policija tokom uviđaja pronašla tragove koji su na to upućivali. Pronađen je Amirov ruksak u kojem je zatečena okrvavljena majica, rukavice i nož kojim je zločin najverovatnije počinjen.

Bosanska policija
Bosanska policijafoto: Profimedia

Iako je u početku negirao povezanost sa zločinom, pritisnut dokazima Amir je tokom kriminalističke obrade priznao ubistvo bake.

Bonus video:

00:52

DAN SEĆANJA NA ŽENE ŽRTVE NASILJA: Prošle godine ubijeno je 44 žena - evo šta treba da se dogodi da se to više ne događa!

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.