TELEFON MONSTRUMA IZ GRADAČCA NA VEŠTAČENJU U NEMAČKOJ? Evo kada će imati sve poruke, pozive i fotografije...
Nermin Sulejmanović, Foto: AP Photo/Armin Durgut, Printscreen/Instagram/iron_bb24

UGASIO SE PRE PET DANA

TELEFON MONSTRUMA IZ GRADAČCA NA VEŠTAČENJU U NEMAČKOJ? Evo kada će imati sve poruke, pozive i fotografije...

Razlog što je poslat u Nemačju je taj što je mobilni telefon ubice "ajfon" zaključan i inspektori u BiH ga nisu mogli otključati

Objavljeno:

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) koji su preuzeli mobilni telefon trostrukog ubice iz Gradačca Nermina Sulejmanovića, poslali su ga na veštačenje u Nemačku, saznaje portal "Avaza".

Razlog je što je mobilni telefon ubice "ajfon" zaključan i inspektori u BiH ga nisu mogli otključati. On se ugasio pre pet dana.

Mobilni telefon je, odlukom Uprave FUP poslan jednom IT stručnjaku i istražitelju koji radi na veštačenju uređaja sredinom prošle sedmice.

Sada se čekaju prvi rezultati veštačenja, moguće već do početka sedmice da će Tužilaštvo TK imati sve listinge, poruke i pozive.

Predmet istrage je kompletan sadržaj u telefonu: poruke, mejlovi, fotografije, snimci i, prema planu istrage, sve će biti uspešno realizovano u najkraćem mogućem roku.

Ko je sve zvao

Od dana kada je Sulejmanović ubio Nizamu Hećimović, turske državljane oca i sina Džengiza i Denisa Ondera, teško ranio Harisu Onder, Nedima Pamukovića i policajca, počela je i panika među onima koji su na bilo koji način bili bliski s njim. Očekuje se da se u telefoni pronađu njihova imena.

Nizama Hećimović
Nizama Hećimovićfoto: Facebook

Ministar o istrazi

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak komentarisao je pojedine detalje vezane za dosadašnji tok istrage tragedije u Gradačcu.

On tvrdi kako stravičan slučaj kod građana nije probudio nepoverenje u policiju, nego samo u pojedince, imajući na umu da je zbog moguće povezanosti sa trostrukim ubicom iz Gradačca suspendovana i policajka, piše N1, prenosi Srpskainfo.

Ukoliko se utvrdi odgovornost bilo kojeg pojedinca u policiji u Tuzlanskog kantona, on će, kaže, lično će zahtevati njihovo procesuiranje.

Kada je u pitanju istraga, FUP je zadužen za obavljanje veštačenje telefona ubice.

– Rezultati će biti brzo. Veštačenje se radi u jednoj od država koje imaju tu mogućnost jer je specifična situacija. Radi se o telefonu "ajfon" koji se ugasio. Kada se ugasi, tada to naši stručnjaci ne rade, uglavnom ide u Ameriku. Čim se otvori telefon, dobiće se odgovori na pitanja koje građani s pravom postavljaju – rekao je, dodajući da će se veštačenje raditi u jednom od najboljih odeljenja na svetu za te svrhe.

1 / 3 Foto: AP Photo/Armin Durgut

Istovremeno, u javnosti do sada nije poznata informacija da li se radio toksikološki nalaz ubice, iako se zna da je koristio niz sredstava za bildanje mišićne mase.

– Od kantonalnog tužilaštva koje vodi istragu zatraženo da ne dajemo nikakve informacije. Nadam se da će tužilaštvo u roku od dva ili tri dana javno istupiti u medije i saopštiti šta je sve urađeno – odgovorio po tom pitanju Isak.

Krvavi pohod Nermina Sulejmanovića

Podsećamo, Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubistvo, počevši od svoje nevenčane supruge Nizame Hećimović, već je prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

On je ubio je svoju suprugu ispred vikendice u mestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova ćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Kako se moglo videti na uznemirujućem snimku koji je sada obrisan, on je pitao nesrećnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dete.

1 / 10 Foto: Printscreen/Instagram/iron_bb24

Nakon što je pretukao i ubio svoju nevenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), turske državljane, Džengiza i Denisa Ondera. U krvavom piru je ranjena i majka, tačnije supruga ubijenih, koja se nalazi u životnoj opasnosti na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju u Tuzli.

Bonus video:

05:50

PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO! Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA

(Espreso/ Blic/ Avaz/ N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.