DA LI ĆE GRAĐANI PLAĆATI SAHRANU UBICE IZ GRADAČCA? Od toga ih deli samo jedan papir, evo šta kažu u opštini
Nermin Sulejmanović, Foto: AP Photo/Armin Durgut, Printscreen/Instagram/iron_bb24

ZLOČINAC

DA LI ĆE GRAĐANI PLAĆATI SAHRANU UBICE IZ GRADAČCA? Od toga ih deli samo jedan papir, evo šta kažu u opštini

Komemorativni centar Tuzla, u čijoj se hladnjači nalazi telo Nermina Sulejmanovića, već je poslao dopis lokalnoj zajednici, jer neko mora snositi troškove sahrane

Objavljeno:

Jedan papir, odnosno zvanična potvrda da Nermina Sulejmanovića niko ne želi sahraniti deli građane Gradačca od činjenice da će oni platiti sahranu monstruma koji je 11. avgusta počinio krvavi pir.

Komemorativni centar Tuzla, u čijoj se hladnjači nalazi telo Nermina Sulejmanovića, već je poslao dopis lokalnoj zajednici, jer neko mora snositi troškove sahrane, piše Avaz.

No, gradonačelnik Edis Dervišagić potvrđuje da su dobili dopis, ali da je on neformalnog karaktera, prenosi Srpskainfo.

- U njemu se navodi kako oni iz medija saznaju da porodica neće da preuzme telo. U toj varijanti očekuju da se Grad uključi. Odgovorili smo da očekujemo zvanične informacije po tom pitanju, nakon čega ćemo svakako svoj dio posla obaviti onako kako zakon nalaže - rekao je Dervišagić.

Propisi doveli do apsurdne situacije

Međutim, zakon je u ovom slučaju jasan. Jedinice lokalne samouprave iz budžeta snose troškove sahrane ukoliko njegovi srodnici odbiju preuzeti telo. Jasnije rečeno, platiće ga građani Gradačca iz svojih džepova.

- Mi smo spremni da izvršimo svoje obaveze, isto tako tražimo i ono što nama pripada u smislu refundacije troškova. On mora biti sahranjen, nije nijedan ostao nesahranjen. S obzirom na činjenicu da se radi o ubici, očekujemo i dokumentaciju iz MUP i Tužilaštva da to možemo obaviti - kazao je Dervišagić.

1 / 5 Foto: Printscreen/Instagram/iron_bb24

Upitno je hoće li Grad uspeti nadoknaditi te troškove jer niko od porodice ne želi ni da čuje za Sulejmanovića. Majka mu je umrla, a otac, kako je objavljeno u medijima, godinama s njim nije u kontaktu.

Ukoliko dođe do ovoga, radi se o još jednoj apsurdnosti, da ljudi kojima je monstrum toliko zla nanio, tri porodice u crno zavio, plaćaju njegovu sahranu.

Devet dana u hladnjači

Telo monstruma Nermina Sulejmanovića i dalje se nalazi u Komemorativnom centru u Tuzli, a još niko nije podnio zahtev za njegovo preuzimanje.

Ovu informaciju potvrdio je juče direktor Komemorativnog centra u Tuzli Faruk Latifagić. Ovo je već 12. dan od stravičnog zločina, a deveti otkako se telo ubice nalazi u hladnjači.

Podsećamo, Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubistvo, počevši od svoje nevenčane supruge Nizame Hećimović, već je prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

On je ubio je svoju suprugu ispred vikendice u mestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova ćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Kako se moglo videti na uznemirujućem snimku koji je sada obrisan, on je pitao nesrećnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dete.

Nakon što je pretukao i ubio svoju nevenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), turske državljane, Džengiz Ondera i Džengiz Denisa. U krvavom piru je ranjena i majka, tačnije supruga ubijenih, koja se nalazi u životnoj opasnosti na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju u Tuzli.

Poslednja objava mučki ubijene Nizame cepa srca, a više o tome pročitajte u odvojenom tekstu.

Nizama je prijavila nasilje, a onda joj je na vrata došao dželat lično, o tome detaljnije u našoj posebnoj vesti.

Bonus video:

05:50

PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO! Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA

(Espreso/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.