POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV FIKRETA ABDIĆA!
Fikret Abdić, Foto: Printscreen

istraga

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV FIKRETA ABDIĆA!

Nakon potvrđivanja optužnice, u narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivici

Objavljeno:

Opštinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Fikreta Abdića, načelnika Opštine Velika Kladuša, zbog krivičnog dela zloupotreba položaja ili ovlašćenja.

Optuženom se stavlja na teret postojanje osnovane sumnje da je dana 27. januara 2023. godine prekoračio granice svog službenog položaja i nadležnosti opštinskog načelnika.

"Sumnja se da je prekoračio ovlašćenja tako što je doneo Pravilnik o izradi, upotrebi, čuvanju i uništavanju pečata u organu uprave Opštine Velika Kladuša, kojim je na sebe preuzeo sva ovlašćenja u smislu izrade, upotrebe, čuvanja i uništavanja pečata Opštinskog veća Velika Kladuša, iako je bio svestan da je Opštinsko veće poseban predstavnički organ građana i odvojen od opštinskog organa uprave i da on kao opšinski načelnik nema ovlašćenja u obavljanju poslova iz delokruga nadležnosti Opštinskog veća, nakon čega je na zahtev Opštinskog veća za povrat pečata od 06. februara 2023. godine odbio da vrati pečat tom organu, na koji način je teže povredio pravo Opštinskog veća na obavljanje poslova iz svoje nadležnosti, onemogućivši istom da upotrebljava pečat u svrhu overavanja opštih i drugih akata koje u okviru svojih ovlašćenja donosi Opštinsko veće i potvrđivanja njihove izvornosti te nemogućnosti njihovog objavljivanja u službenom glasilu Opštine Velika Kladuša", navodi se u saopštenju.

Nakon potvrđivanja optužnice, u narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivici od Opštinskog suda u Bihaću.

Bonus video:

01:07

BOSNA JE NAJRELIGIOZNIJA U EVROPI ZBOG OVOGA! Đenović o listi naroda koji najviše veruju u Boga: Ko se podrazumeva vernikom?

(Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.