GOTOVA OBDUKCIJA UBICE IZ GRADAČCA: Šta će biti sa njegovim telom?
Nermin Sulejmanović, Foto: Printscreen/Instagram/iron_bb24

najveći monstrum ikada u bih

GOTOVA OBDUKCIJA UBICE IZ GRADAČCA: Šta će biti sa njegovim telom?

U Komemorativnom centru Tuzla kažu da ovakav slučaj nikad nisu imali, ali da će telo svakako neko morati da preuzme

Objavljeno: 15:41h

Telo Nermina Sulejmanovića, koji je brutalno ubio nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović i još dve osobe u Gradačcu 11. avgusta, i dalje se nalazi u hladnjači jer posmrtne ostatke niko nije preuzeo.

Kako Telegraf.rs saznaje, izvršena je obdukcija i trebalo bi da se organizuje sahrana, međutim, po telo još niko nije došao, a kruže informacije da porodica nema ni nameru da preuzme Nerminovo telo.

U Komemorativnom centru Tuzla za Telegraf.rs kažu da ovakav slučaj nikad nisu imali, ali da će telo svakako neko morati da preuzme.

"Ovo je prvi ovakav slučaj, do sada se ovako nešto nije dogodilo", rekao je direktor Centra Faruk Latifagić za Telegraf.rs.

1 / 9 Foto: Printscreen/Instagram/iron_bb24

U slučajevima kada pokojnik nema porodicu da ga sahrani, to na sebe preuzima država, odnosno opština gde je pokojnik živeo. Opština će, po svemu sudeći, morati da reaguje i ovog puta.

"Trebalo bi da grad to uradi o svom trošku i to bi u ovom slučaju trebalo da uradi Gradačac. Oni su nas kontaktirali, u toku su procedure, ima ljudi koji se time bave i očekujem da će sve biti rešeno u narednih nekoliko dana", rekao je Latifagić za Telegraf.rs.

Naš sagovornik, u ovom konkretnom slučaju, nije upoznat sa eventualnim zakonskim rokom u kojem bi telo trebalo da bude preuzeto iz hladnjače.

Navodi da ima ostataka koji su tu duže vreme, ali su okolnosti sasvim drugačije.

"Ovde imamo smeštena tela neidentifikovanih ljudi, migranata, koji se vode kao NN lica. Oni su duže vreme u limenim sanducima u hladnjači, jer se ne zna identitet i ostaci će biti tu sve dok se ne završi identifikacija", priča nam Latifagić.

U slučaju Nermina Sulejmanovića, kaže nam da se moraju sačekati dalje instrukcije grada.

"Mi kao pogrebno preduzeće ne možemo da odlučimo ni u čije ime, niti sami da telo ukopamo. Postoji Tužilaštvo, koje bi moglo da odluči da se ukop vrši na sudsku parcelu, ali ne vidim razlog da se tako nešto radi kad se zna i ko je i šta je... Naše preduzeće će svakako svoj deo posla profesionalno uraditi. Ovde mora da se vidi ko će sahranu organizovati i platiti, da li porodica, opština ili će Tužilaštvo dati neki nalog. U svakom slučaju će se to završiti", kaže naš sagovornik.

Podsetimo, Nermin Sulejmanović je u petak brutalno ubio svoju nevenčanu suprugu Nizamu naočigled njihove ćerkice. Prethodno je Nizamu i dete oteo iz kuće rođaka, gde se ona skrivala otkako je Sulejmanovića prijavila za nasilje.

1 / 5 Foto: Youtube/Avaz TV, Facebook

Prema rečima njene tetke Zijade Vuković Pamuković, Nizama se u kući se skrivala sedam dana, ali je osmog neko odao lokaciju.

Tada je, kako je rekla, Nermin došao na njihova vrata.

"Prvo je meni pretio pištoljem, pa je mog sina isterao napolje. Onda je uzeo dete i nju odvukao pa počeo da puca po nama. Ranio je mog sina Nedima. Ja sam tada pozvala policiju koja je stigla nakon 20 minuta, iako je naša kuća udaljena samo jedan kilometar", ispričala je Zijada.

Nizamu i dete je potom odveo u jednu vikendicu nadomak grada, gde je nevenčanu suprugu mučki pretukao, a potom je ubio hicem iz pištolja sve uživo prenoseći na Instagramu. Nakon toga se vratio u grad gde je ubio Đengiza i Denisa Ondera, oca i sina koje je od ranije poznavao i teško ranio Denisovu majku, i jednog policajca.

Nakon toga je pobegao na jednu farmu gde je, kada ga je policija okružila, izvršio samoubistvo.

U Mionici kraj Gradačca juče je sahranjena Nizama Hećimović, dok će danas biti sahranjeni Denis i Đengiz.

Podsetimo, Neziminu ćerku pronašao je Nerminov saradnik Emir, kod kojeg je radio u teretani. On je sa policijom otišao do vikendice i uzeo devojčicu, koju je potom odveo u bolnicu. Brigu o detetu trenutno vodi Centar za socijalni rad.

Bonus video:

05:50

PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO! Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.