"VREME JE DA INSTITUCIJE PREUZMU ODGOVORNOST": Sutra u Sarajevu PROTESTNA ŠETNJA za Nizamu koja je UBIJENA
Foto: Facebook

GRADONAČELNICA POZIVA

"VREME JE DA INSTITUCIJE PREUZMU ODGOVORNOST": Sutra u Sarajevu PROTESTNA ŠETNJA za Nizamu koja je UBIJENA

Ona je pozvala sve građane Sarajeva da se u svojoj solidarnosti pridruže mirnoj šetnji

Objavljeno:

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić za ponedeljak u 18 sati najavila je protestnu šetnju povodom brutalnog ubistva Nizame Hećimović u Gradačcu.

"Dragi prijatelji, svesna funkcije koju obavljam i pažnje javnosti koju ona nosi, dozvolite mi da to u ovom trenutku zloupotrebim. Tragična ubistva u Gradačcu ne dozvoljavaju mi da sedim skrštenih ruku. Osećam svaku obavezu da uradim sve što mogu kako ova tema ne bi imala svoj rok trajanja, kako to kad nas obično bude. Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i ono mora biti tačka odakle će se slati sve važne i snažne poruke", poručila je Karić.

Sarajevo inicijator i organizator protestne šetnje

Ona je pozvala sve građane Sarajeva da se u svojoj solidarnosti pridruže mirnoj šetnji u znak protesta protiv svake vrste nasilja oko nas, posebno nasilja nad ženama.

"Grad Sarajevo će biti inicijator i organizator protestne šetnje. Vreme je da institucije preuzmu odgovornost i daju dodatni kredibilitet i ozbiljnost situaciji koja je alarmantna. Na mirnu protestnu šetnju, dostojanstvenu pozivam vas sutra, u ponedeljak u 18 sati", navela je.

Okupljanje je zakazano ispred katedrale, a šetaće se do Aria centra.

"Pozivam sve koleginice i kolege političare bez obzira na stranačku pripadnost da sutra odvoje sat vremena i pridruže se šetnji. Sarajevo moje ovo je minimum koji možemo uraditi. Pored ovoga dozvolite mi da uputim jedan apel. Apel medijima da prate ovu temu, da ne dozvole sistemu da opet zakaže, da izveštavaju, istražuju, da nas informišu. Budite u tome predani, neumorni i profesionalni. Sve najveće slučajeve upravo ste vi izneli i otkrivali, neka to bude i sada", navela je.

Ćerka ležala u lokvi krvi

Podsećamo, Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubistvo, počevši od svoje nevenčane supruge Nizame Hećimović, već je prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

On je ubio je svoju suprugu ispred vikendice u mestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova ćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Kako se moglo videti na uznemirujućem snimku koji je sada obrisan, on je pitao nesrećnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dete.

Nakon što je pretukao i ubio svoju nevenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), turske državljane, Džengiz Ondera i Džengiz Denisa. U krvavom piru je ranjena i majka, tačnije supruga ubijenih, koja se nalazi u životnoj opasnosti na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju u Tuzli.

Bonus video:

05:50

PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO! Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA

(Espreso/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.