VEGANI SVOJU BEBU HRANILI SAMO VOĆEM I POVRĆEM: Dete je umrlo, lekari bezuspešno vršili reanimaciju!
Ilustracija, Foto: Profimedia

OTKRIVEN RAZLOG

VEGANI SVOJU BEBU HRANILI SAMO VOĆEM I POVRĆEM: Dete je umrlo, lekari bezuspešno vršili reanimaciju!

Lekari su pokušali da reanimiraju mališana, ali nisu mogli da ga spasu

Objavljeno: 19.11.2019. 22:24h
  • 12

Dečak star 18 meseci umro je od gladi pošto su ga roditelji hranili samo sirovim voćem i povrćem.

Rajan i Šila O'Liri iz Floride optuženi su za ubistvo iz nehata i zanemarivanje deteta nakon što su se posle njegove smrti predali policiji.

Šila O'Liri (35) pozvala je hitnu pomoć 27. septembra pošto je beba bila hladna i nije davala znake života. Ona je policiji rekla da je te noći nameravala da je podoji i da je primetila da plitko diše, ali da su ona i suprug zaspali, a da nisu pozvali hitnu pomoć.

Lekari su pokušali da reanimiraju mališana, ali nisu mogli da ga spasu. Dečak je težio svega osam kilograma, upola manje nego što je normalno za taj uzrast.

Policija je u kući zatekla još dvoje dece od tri i pet godina, takođe sa vidljivim simptomima pothranjenosti: imali su žućkast ten, izraženu mršavost i crne, pokvarene zube.

O'Liri je priznala policiji da su ona i tridesetogodišnji suprug vegani i jedu samo sirovo voće i povrće, njihova deca takođe. Tvrdi da je najmlađe dete dojila i da nije jeo čvrstu hranu najmanje nedelju dana pre nego što je umro.

Roditelji su smatrali da im se deca izuzetno zdravo hrane, a majka je mislila da beba slabi zato što su počeli da joj rastu zubi.

Obdukcija je, međutim, pokazala da je dete umrlo zbog komplikacija izazvanih pothranjenošću, uključujući i dehidraciju, masnu jetru i otečenost šaka, stopala i nogu.

Policija je otkrila još jedno dete u kući, koje je bilo zdravije u odnosu na drugu: najstarija Šilina ćerka iz prethodne veze živela je naizmenično kod majke i oca.

Roditelji ostaju u pritvoru do zvaničnog podizanja optužnice devetog decembra.

Bonus video:

(Espreso.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media