AKO ČUJETE OVO U SVOM AUTOMOBILU, OBAVEZNO STANITE: Mehaničar UPOZORAVA, možete dovesti svoj ŽIVOT U OPASNOST
Automobil, Foto: Profimedia

MOŽE BITI PAPRENO

AKO ČUJETE OVO U SVOM AUTOMOBILU, OBAVEZNO STANITE: Mehaničar UPOZORAVA, možete dovesti svoj ŽIVOT U OPASNOST

Zvuk je jako neznatan, i nije stalno tu, zbog čega biste mogli pomisliti da je nešto nebitno

Objavljeno: 13:09h

Svaki vozač je do sada naučio da neki zvukovi mogu biti opasni jer vode do potencijalno opasnih ili skupih kvarova.

Simon Cheatle, mehaničar u kompaniji Walsall Wood Tire and Service, osvrnuo se na čudne zvukove iz automobila i rekao je da oni ponekad mogu dovesti u opasnost i vaš život.

Možda će se neki vozači oglušiti o neprijatnu buku kuckanja, on je rekao: "Uvek se isplati to proveriti".

Podelivši video na TikTok profilu, rekao je da buku može uzrokovati donji spoj na točku i da može oštetiti druge delove vašeg automobila.

Donji kuglasti zglob povezuje ručicu volana sa zglobovima volana, a kada zakažu, mogu uzrokovati nesigurno upravljanje i rukovanje, a mogu čak dovesti do gubitka kontrole.

Demonstrirajući na renaultu, Simon objašnjava: "Ljudi nam često dolaze i kažu: 'Čujem lagano kuckanje, ne mislim da je nešto ozbiljno, ali možete li to pogledati?'".

"Zvuk je jako neznatan, i nije stalno tu, zbog čega biste mogli pomisliti da je nešto nebitno. Nažalost, to je donji kuglasti zglob i pogledajte koliko slobodnog hoda ima u tom točku. Gledajte, sada doslovno visi. A onda će to dovesti do toga da volan postane 'neravan' za upravljanje i povećaće trošenje i oštećenja svih ostalih komponenti povezanih s njim", objasnio je on.

Prema automobilskim stručnjacima, ne bi trebalo voziti s neispravnim kuglastim zglobom, a nastavak ignorisanja mogao bi se pokazati vrlo skupim.

"Nastavak vožnje može prouzrokovati štetu na drugim komponentama vozila, a ako zglob potpuno otkaže, mogli biste izgubiti kontrolu nad vozilom, što može dovesti do sudara i povreda", rekli su.

Baš zbog svega toga, Simon je pozvao vozače da dovezu svoje automobile u najbližu garažu čim uoče bilo kakve čudne zvukove. Otkako je objavljen, video je imao više od 32 hiljade pregleda i stotine lajkova.

Mehaničar često objavljuje edukujući svoje pratioce o delovima automobila i mogućim opasnostima, piše Jutarnji.hr.

Bonus video:

04:10

ČETVRTINA AUTOMOBILA NEĆE PROĆI TEHNIČKI PREGLED?! Automehaničar šokirao: Ako ovako perete automobil, SPREMITE NOVAC ZA DELOVE

(Espreso/ Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.