EKO KOLIKO SU POLOVNJACI POSKUPELI OD 2019. GODINE DO DANAS: Ovim automobilima je najviše skočila CENA
Kupovina automobila, Foto: Printscreen, EPA-EFE FILIP SINGER

INFORMACIJA KOJA ĆE VAS IZNENADITI

EKO KOLIKO SU POLOVNJACI POSKUPELI OD 2019. GODINE DO DANAS: Ovim automobilima je najviše skočila CENA

Pređeni kilometri na tim vozilima takođe su porasli, gde većina vozila sada pokazuje povećanje od 46 odsto u odnosu na prethodne četiri godine

Objavljeno:

Od 2019. godine, tržište polovnih automobila je doživelo velike promene. Prema podacima iz SAD-a, cene polovnjaka su porasle za skoro polovinu, tačnije 47,7 odsto.

Pored toga, pređeni kilometri na tim vozilima takođe su porasli, gde većina vozila sada pokazuje povećanje od 46 odsto u odnosu na prethodne četiri godine.

Ove informacije potiču od istraživanja sajta iSeeCars, koji je poznat po pružanju smernica i podataka o tržištu polovnih automobila. Među vozilima koja su doživela najveće skokove u cenama su Honda Civic i Toyota RAV4, sa povećanjem od 41 odsto i 46 odsto, dok su modeli kao što su Ford F-150, Chevrolet Silverado i Ram 1500 imali skok cena od 30 do 50 odsto u navedenom periodu.

Prema Reviji HAK, prosečna cena polovnih automobila se povećala sa 23.351 dolarana 34.491 dolara za poslednje četiri godine. Za ovu studiju, iSeeCars je analizirao više od 10,8 miliona polovnih vozila starosti od jedne do pet godina. Razni globalni događaji, kao što su pandemija koronavirusa, nedostatak čipova, inflacija, doprineli su ovim promenama na tržištu.

Tesla, Automobili, Automobil
foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Cene polovnih automobila ipak u padu

Ipak, poslednje istraživanje sajta iSeeCars pokazuje da su cene polovnih automobila u padu.

U periodu od septembra 2022. do marta 2023. zabeležen je pad cena od 4,7 odsto, a u odnosu na prethodnu godinu pad od 8,7 odsto.

Bonus video:

04:10

ČETVRTINA AUTOMOBILA NEĆE PROĆI TEHNIČKI PREGLED?! Automehaničar šokirao: Ako ovako perete automobil, SPREMITE NOVAC ZA DELOVE

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.