POLAKO DERANE! Ko visoko leti... Tek osvojio prvu titulu i odmah BACA RUKAVICU Novaku u lice!
Karlos Alkaraz, Foto: Profimedia

izaziva

POLAKO DERANE! Ko visoko leti... Tek osvojio prvu titulu i odmah BACA RUKAVICU Novaku u lice!

Mladi španski teniser Karlos Alkaras je budućnost svetskog tenisa i polako se probija u sam vrh.

Objavljeno: 12:49h

"Novi Nadal", kako su ga prozvali Španci iako nemaju baš sličan stil, već više zbog velikog potencijala, nedavno je osvojio prvu ATP titulu – u Rio de Žaneiru iz serije 500.

Time je stigao i do 19. pozicije na ATP listi.

- Na pravom sam putu, sve ide u dobrom pravcu. Moram da nastavim isto i da ne skrećem. Sanjam da uđem u prvih 10, od čega sam jako blizu. Ako to uradim postaviću nove ciljeve - počeo je Alkaras za Marku.

Alkaras do sada u karijeri nije igrao protiv Novaka Đokovića, dok je izgubio jedini duel sa Rafaelom Nadalom u Madridu prošle godine. Međutim, misli da je spreman za susret sa najboljima.

1 / 8 Foto: Epa/ Ali Haider

- Želim da se suočim sa Đokovićem, kao i da opet igram protiv Rafe. Zreliji sam i bolje kontrolišem emocije, ako pogledamo u odnosu na meč sa Nadalom u Madridu. Siguran sam da će sledeći put biti drugačije. Možda će da me pobedi, ali biće drugačije.

Alkarasu je najbolji rezultat na Grend slemovima četvrtfinale US Opena. Kako kaže ne vidi sebe kao kandidata za osvojanje najvećih turnira, ali može da se zamisli sa peharom.

Karlos Alkaras, Rafael Nadal
foto: Profimedia

- Ove godine nisam kandidat za osvajanje Grend slema. Da, mogu da osvojim, ne kažem da ne mogu jer u tenisu može svašta da se desi. Ipak, ne idemo tamo kao jedan od favorita - zaključio je Alkaras.

Espreso/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.