LOŠE VESTI ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA!
Novak Đoković, Foto: EPA/Ali Haider

nije dobro!

LOŠE VESTI ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA!

Srpski as u problemima, "visi" mu prvo mesto ATP liste

Objavljeno: 07:23h

Ruski teniser Danil Medvedev ima priliku da svgne Novaka Đokovića sa prvog mesta ATP liste, a dobro je startovao u toj zamisli!

On je bio bolji od Benoe Pera u meču prvog kola turnira u Akapulku rezultatom 6:4, 6:3.

Medvedev je silovito krenuo protiv Pera, već u prvom gemu meča je imao dve brejk lopte, ali je Francuz uspešno odoleo i zadržao svoj servis.

Ono što nije uradio u prvom, Medvedev jeste u trećem gemu, uzeo je gem na protivnikov servis i to bez izgubljenog poena, čime je stvorio sebi dobar početni kapital za nastavak meča.

Danil Medvedev
foto: Profimedia

Čuvao je svoj servis sasvim dobro, dozvoliviš tek jednu brejk loptu svom protivniku do kraja seta. Kao "kaznu", Medvedev je napravio još jedan brejk i to u devetom gemu prvog seta, kada je i osvojio set sa 6:3.

Drugi set je već doneo dosta veći otpor tenisera iz Francuske. Benoa Per je bolje čuvao svoj servis, a onda je u petom gemu i napravio brejk, poveo je 3:2 i već su mnogi pomislili da bi on mogao makar malo da pokvari račune ruskog tenisera.

Uspeo je Per odmah zatim i da odbrani svoj servis, međutim, tada na scenu stupa sjajni Medvedev. Rus vezuje čak četiri uzastopna gema, od čega dva brejka i rutinski završava posao posle jednog sata i 50 minuta igre.

Danil Medvedev, Novak Đoković, Tenis
foto: Profimedia

U narednom kolu, Medvedev će igrati protiv Pabla Anduhara.

Podsetimo, u istom periodu dok Medvedev igra u Akapulku, Novak Đoković igra turnir u Dubaiju, gde ga očekuej meč drugog kola protiv još jednog Rusa - Karena Kačanova.

Jedni scenario po kome Novak ostaje prvi na ATP listi je taj da u Dubaiju dogura dalje nego Medvedev u Akapulku, a konkurencija na oba turnira je izuzetno jaka.

U drugom kolu turnira u Meksiku je i Rafael Nadal, koji je savladao Denisa Kudlu 6:3, 6:2.

Laki luzer iz Amerike nije uspeo da pruži ozbiljniji protivnik rekorderu po broju grend slem titula, pa će "bik sa Majorke" u drugom kolu igrati protiv mladog Stefana Kozlova.

Turnir u Akapulku igra se za nagradni fond od 1.678.065, a titulu brani Aleksander Zverev.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.