AUSTRALIJANCI U VRTLOGU SOPSTVENIH GREŠAKA! Slučaj Đoković će im DOĆI GLAVE, evo i zašto!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

debakl!

AUSTRALIJANCI U VRTLOGU SOPSTVENIH GREŠAKA! Slučaj Đoković će im DOĆI GLAVE, evo i zašto!

Vladajući političari na tankom ledu

Objavljeno: 17:56h

Australija ne miruje gotovo tri nedelje posle deportacije najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića!

Premijer Skot Morison je jedna od najomraženijih osoba, a ovog puta je kritike na njegov račun uputila političarka Kristina Keneli.

Ona je na svom Tviter profilu reagovala na poslednje obraćanje Morisona, koji je rešio da polako popušta mere i otvara granice. Drugi političari u toj zemlji smatraju da je to samo skupljanje političkih poena.

Po Kristininim rečima, još nije bezbedno za tako nešto, a i kada bude moguće, moraće da se uradi na potpuno drugačiji način.

Skot Morison
foto: Profimedia

- Dok gospodin Morison ne prestane da brine isključivo o naslovnim stranama, pre nego da brine o bezbednom i jasnom planu za otvaranje naših granica, australijske porodice i njihovi poslovi neće imati bolju budućnost- rekla je senatorka u poslednjem pasusu.

Nešto ranije, ona je ukazala na logičke probleme u odlukama Skota Morisona.

- Priča sa Novakom Đokovićem pokazala je koliko su nam granice postale ranjive, jer se 30 godina vizne politike okrenulo naglavačke, jer Morison predaje službenicima Pograničnih snaga odgovornost da procenjuju status vakcinacije putnika na samoj granici, umesto da se papirologija obrađuje mnogo ranije, kao deo procesa prijave za vizu- napisala je Kristina.

Takođe, ona je ukazala na probleme koji nastaju na samoj granici, kada je viza već odobrena.

- Ako je ovaj pristup Morisonove Vlade nova normalnost, onda prijatelji i porodica australijskih građana, turisti i radnici sa vizama koje im je izdala Vlada mogu da dođu u zemlju. Onda tu budu odbijeni i vraćeni samo zato što neko nije mogao da se potrudi i proveri vakcinalni status pre nego što je neko dobio vizu ili ušao u avion- dodala je Kristina Keneli.

Stiče se utisak da je senatorka samo iskoristila priliku da pomene Đokovića kako bi slučaj dobio više pažnje, a da zapravo nije na njegovoj strani u ovoj situaciji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.