ČEFERIN SPREMA FUDBALSKU REVOLUCIJU: Predsednik UEFE menja završnicu Lige šampiona, biće to pravi SPEKTAKL!
Foto: EPA/Angel Diaz

JEDVA ČEKAMO

ČEFERIN SPREMA FUDBALSKU REVOLUCIJU: Predsednik UEFE menja završnicu Lige šampiona, biće to pravi SPEKTAKL!

Mislim da bi sve moglo najranije da zaživi u sezoni 2024/25, ne verujem da može brže

Objavljeno:

Svrbe prsti izgleda čelnike FIFA i UEFA, nešto im ne da mira, pa u poslednje vreme stalno lansiraju neke nove ideje o promenama u fudbalu.

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin najavljuje još jednu promenu u Ligu šampiona – uvođenje Fajnal fora. Nešto slično se silom prilika dogodilo pre dve sezone, kada se zbog korona virusa završnica takmičenja odigrala u Portugaliji. I to je, izgleda, dalo ideju liderima Evropske fudbalske unije da bi mogli to trajno da uvedu.

Priznaje Čeferin da se o tome šuška u fudbalskim krugovima, ali konkretan predlog još nije došao na red.

- Nismo o tome još diskutovali kako treba zbog pandemije koja nam uzima dan za danom. Ali, po mom mišljenju to bi bila sjajna stvar. Bilo bi neizvesnije takmičenje i mnogo interesantnije navijačima. Pričao sam o tome sa nekim predsednicima klubova, kao što je Al-Kelaifi (PSŽ) i on se slaže sa mnom - rekao je Čeferin.

Liga šampiona
foto: EPA/Laurent Gillieron

Jasno, pozadina svega je – novac.

- Fudbal je, recimo, veći od NFL-a, ali je Super boul ogroman spektakl. Moramo da rešimo jednostavnu jednačinu: da klubovima obezbedimo kompenzaciju za novac koji će izgubiti kao domaćini polufinalnih utakmica. Mislim da bi sve moglo najranije da zaživi u sezoni 2024/25, ne verujem da može brže -

Osvrnuo se Čeferin još jednom na predlog FIFA da se Mundijali igraju na svake dve godine i ponovio da je UEFA strogo protiv toga.

- Siguran sam da se to neće desiti, jer je potpuni nonsens. To je populistički projekat koji bi uništio fudbal. Ide protiv svih principa našeg sporta, kao i Olimpijskih igara. Neverovatno je da fudbalska organizacija može da predloži tako nešto iako fudbaleri imaju ionako težak raspored, trebalo bi da igraju svakog leta veliko takmičenje koje traje po mesec dana. To bi pojelo i ženski fudbal. Južna Amerika i mi smo protiv toga, pa samim tim takvog Svetskog prvenstva neće ni biti - poručio je Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.