KRUNIĆ: Pomaže mi domaći teren, u "balonu" pokušavam da se "sakrijem" uz knjige i Netfliks!
Foto: EPA/Srđan Šuki

treba joj 'venitil'

KRUNIĆ: Pomaže mi domaći teren, u "balonu" pokušavam da se "sakrijem" uz knjige i Netfliks!

Aleksandra i Nina su stigle do polufinala dubla na Serbia openu

Objavljeno:

Srpska teniserka Aleksandra Krunić rekla je danas posle plasmana u polufinale dublova na turniru u Beogradu da je igranje na domaćem terenu "rasterećuje", kao i da nije zadovoljna svojim rezultatom u singlu.

- Što se dubla tiče, drago mi je što igram kod kuće, rasterećuje me ta činjenica, jer su pored mene dragi ljudi, mogu da se vratim kući posle meča i to mi je definitivno dodatni opuštajući faktor. Pomaže mi domaći teren - rekla je Krunić, a preneli su organizatori turnira.

Ranije danas srpske teniserke Krunić i Nina Stojanović plasirale su se u polufinale dublova pošto su pobedile belorusko-rumunski par Lidiju Marozavu i Andreu Mitu posle tri seta, 6:2, 3:6, 10:6.

Aleksandra Krunić, Nina Stojanović
foto: printscreen/instagram/istories/serbialadiesopen/

Krunić je u singl konkurenciji turnira u Beogradu poražena već u prvom kolu kvalifikacija.

- Nisam zadovoljna singlom, ali kako sam došla u petak ujutro iz Amerike, a u subotu sam igrala prvi meč, nisam mogla da očekujem da ću pokazati najbolji tenis. Nisam igrala mnogo mečeva i svaki koji odigram je napredak - dodala je 28-godišnja teniserka.

Srpska teniserka ocenila je da je "psihički naporno" biti zatvoren u "balonu", kao i da se nada da će uskoro početi sa popuštanjem mera u Srbiji i svetu, u vezi sa pandemijom koronavirusa.

- Nisam osoba koja voli da bude stalno u klubu i na terenima, potreban mi je ventil, da mogu da prošetam negde. Verujem da će situacija biti malo lakša. Bitno je prihvatiti situaciju takvu kakva jeste, ali i pokušavam kroz Savet igrača da uradimo promene, da se pravila malo popuste i da budemo između toga da smo bezbedni i da ne ugrožavamo turnire i zdravlje, a opet da imamo i život pored tenisa - rekla je Krunić.

Aleksandra Krunić
foto: AP/Kim Cheung

Ona je dodala da se više zalaže za češće testiranje na koronavirus, ali uz mogućnost izlaska van "balona".

- Sad imamo sat, dva da treniramo napolju, a bilo bi dobro da se to vreme produži i da radim nešto drugo osim treniranja. Dosta zavisimo i od države u kojoj igramo, zato moramo redovno da pratimo sve promene. Do tada pokušavam da se sakrijem uz knjige i netfliks - dodala je Krunić.

Srpska teniserka nalazi se na 212. mestu na WTA listi, a od ponedeljka je očekuju kvalifikacije za drugi Gren slem turnir u godini, Rolan Garos.

- Videću kad ću početi sa sezonom na travi. Cilj mi je da odigram što više mečeva, da budem zdrava. Idealno bi bilo da se vratim u top 100, mada sam svesna da se to možda neće desiti ove sezone. Sa mojim trenutnim rangom, teško je da uđem u turnire, moram o tome da odlučujem u poslednjem trenutku. Primarni cilj je da nađem rutinu oko rasporeda i svega, a to neće biti lako ove godine - ocenila je ona.

Krunić je dodala i da je Srbija zaslužila organizaciju ženskog turnira, kao i da je to odlična šansa za mlađe igračice da se direktno plasiraju u glavni žreb.

Srpski dubl će u polufinalu igrati protiv pobednica duela drugih nosilaca mađarsko-ruskog para Timee Baboš i Vere Zvonarjove i Ruskinja Natele Dzalamidze i Irine Hromačeve.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.