ĐOKOVIĆ I NADAL DOBILI NEOBIČNU SKULPTURU: Crnogorski umetnik predstavio ih kao TRANSFORMERSE! (FOTO)
Foto: EPA Ettore Ferrari

INSPIRACIJA ZA SVE

ĐOKOVIĆ I NADAL DOBILI NEOBIČNU SKULPTURU: Crnogorski umetnik predstavio ih kao TRANSFORMERSE! (FOTO)

Uskoro će biti gotov i sledeći koji će biti posvećen Federeru

Objavljeno:

Nakon što je sa skulpturom od auto-otpada posvećenu proslavljenom teniseru Novaku Đokoviću najavio seriju robota koje će praviti u čast sportista, crnogorski umetnik Danilo Baletić završio je još jednog. Novi transformers posvećen je takođe teniseru Rafaelu Nadalu.

- Trenutna inspiracija mi je da napravim teniske legende i predstavim ih svetskoj publici, a legendarni trio kao tema zaslužuje spomenike u vidu transformersa da bi buduće generacije podsetili da se bez mukotrpnog rada, želje, istrajnosti ne sanjaju snovi koje su oni dostigli - poručuje u razgovoru za Vijesti Baletić.

Sve skulpture iz ove serije “Legende”, predstavljaju dobre transformerse- autobote.

- Sportisti kao i umetnici predstavljaju pozitivni duh vremena, ma kako mi pojedinačno cenili njihov rad ili navijali za njih - dodaje umetnik, a na pitanje hoće li samo raditi tenisere, ili su mu inspirativni i neki drugi sportisti, odgovara:

- Nije teško pogoditi da je sledeća i poslednja teniska legenda Rodžer Federer koji će se ubrzo priključiti njima dvojici. Naravno, sportisti su mi baš sada inspirativni jer u ovom vremenu korone barem malo nam ulepšaju dan svojom igrom, dok ih pratimo putem malih ekrana.

Transformers Rafa se konstruisao nekoliko meseci, a uskoro će biti gotov i sledeći koji će biti posvećen Federeru.

Rafael Nadal, ali i Novak Đoković jednako su mu bili zahtevni za izradu.

- Isto kao i da me pitate ko je najbolji teniser svih vremena. Na nama je da uživamo u dobroj igri koju nam pružaju i rivalitet koji nam pokazuju dok prebacaju lopticu preko mreže - poručuje Baletić.

Transformersi Novak i Rafael kako kaže, čekaju društvo kako bi krenuli u svoju misiju - podsticanje ljudi da čuvaju životnu sredinu.

- Sa još nekoliko svojih kolega će zajedno krenuti na turneju. Već su u najavi neke vrlo zanimljive izložbe, ali o tome više kada se dese - zaključuje Baletić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.