NOVI SUKOB NADALA I ĐOKOVIĆA: Video sam šta je Novak rekao i ne slažem se! Nova izjava Španca protiv Srbina!
Foto: AP

krije li se nešto iza ovih reči?!

NOVI SUKOB NADALA I ĐOKOVIĆA: Video sam šta je Novak rekao i ne slažem se! Nova izjava Španca protiv Srbina!

Sve što kaže najbolji teniser sveta, njegov najveći rival ima drugačiji stav

Objavljeno:

Rafael Nadal je doživeo poraz od Dominika Tima u 2. kolu takmičenja po grupama na Završnom Mastersu sezone u Londonu.

Španski teniser je osim priče o porazu i razlozima za to ponovo govorio i o neslaganju sa Novakom Đokovićem u vezi nekih stvari u tenisu.

Možemo reći da u poslednje vreme Srbin i Španac imaju dosta neslaganja oko budućnosti tenisa i promena. Počevši od toga što je Novak pokrenuo Asocijaciju profesionalnih tenisera, kojoj Rafa nije dao podršku, potom se "kralj šljake" nije složio oko stava srpskog tenisera da bi teniseri na Gren slemovima trebalo da igraju na 2 dobijena seta, a sada je izrazio i neslaganje oko ukidanja linijskih sudija.

foto: EPA/Andy Rain

Najbolji igrač planete je još tokom Rolan Garosa javno rekao da smatra da, s obzirom na napredak tehnologije i usled čestih grešaka, bi trebalo možda razmisliti oko ukidanja linijskih sudija i uvođenja video tehnologije umesto njih.

Međutim, sada se po tom pitanju oglasio i Nadal.

- Svako ima pravo na mišljenje i sva ona su validna, ne želim da stvaram svađu. Volim kada teren izgleda na tradicionalni način, sa linijskim sudijama, ali video sam šta je Đoković rekao na Rolan Garosu, kako on smatra da nam nisu potrebni. Ne mislim da je jedan stav bolji od drugog, svako ima pravo na svoju viziju sporta. Lično volim više kada su sudije tu, ali čovek mora da se navikne na sve okolnosti - kaže Nadal.

foto: EPA/Julien De Rosa

- Ako me pitate šta bih voleo da vidim u budućnosti, verujem da ima prostora za napredak u našem sportu jer tenis se nije mnogo menjao u poslednjih 50 godina, u poređenju sa ostalim sportovima. To je realnost, ali istovremeno mislim da ovo nije pravi način da "šou" bude veći.

Zatim je Nadal još jednom ponovio da bi radije da gleda i linijske sudije nego da mašine odlučuju o poenima.

- Na kraju krajeva, možemo da kažemo i da sudija u stolici nije potreban, ako već idemo u tom smeru. Može i umesto njega da bude video analiza, pa pitamo tehnologiju ako imamo neku nedoumicu, tu je i sat koji mere vreme između poena... Na kraju možemo samo nas dvojica da budemo na terenu, to je moguće s aspekta tehnologije. Ali ponavljam, želim da vidim sudije jer želim ljudski faktor u sportu, to mu daje više vrednosti i dostojanstva - zaključio je Španac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.