NADAL I ĐOKOVIĆ SU OVU TEMU PRESKOČILI NA ZAJEDNIČKOM TRENINGU: On zna moje mišljenje, reći ću samo jednu stvar!
Foto: Printscreen/Instagram/rafaelnadal

toga se ne dotiču

NADAL I ĐOKOVIĆ SU OVU TEMU PRESKOČILI NA ZAJEDNIČKOM TRENINGU: On zna moje mišljenje, reći ću samo jednu stvar!

Španski teniser i dalje ostaje pri svom stavu

Objavljeno:

Novak Đoković i Rafael Nadal su pre nekoliko dana odradili zajednički trening uoči početka Završnog Mastersa u Londonu, ali tom prilikom nisu razgovarali o temu po kojoj imaju suprotna mišljenja.

Naime, Srbin je pre nekoliko meseci pokrenuo sa Vasekom Pospišilom Asocijaciju profesionalnih tenisera, odvojenu od ATP tura i tom prilikom istupio sa mesta predsednika Saveta igrača ATP-a, jer smatra da će na ovaj način bolje da se izbori za neke promene u tenisu, pre svega oko prava tenisera i teniserki.

S time nisu saglasni njegovi najveći rivali, kako Rodžer Federer, tako i Rafael Nadal.

Novinare u Londonu je posle Nadalovog meča u 1. kolu protiv Rubljova zanimalo da li su možda ponovo na tu temu razgovarali on i Novak?

- Oni znaju moje mišljenje. Reći ću jednu stvar. Oni stvaraju ovu organizaciju i pokušavaju da pomognu ostalim igračima više nego mi (ATP Savet igrača). Ako poredimo sadašnji sistem na ATP turu, on je bolji nego što je bio pre sedam ili osam godina - rekao je Nadal posle pobede na startu Londona.

foto: EPA/Ian Langsdon

Nadal veruje da se Đokovićeva asocijacija ne razlikuje mnogo od one ATP-a.

- To ne znači da mi iz ATP Saveta igrača ne pokušavamo da nastavimo da pomažemo i promovišemo ideju da će, ako više igrača uspe da ‘preživi’, naš sport biti veći. Razgovaramo o tome šta možemo da uradimo, ali ne mislimo da je potrebna druga asocijacija da bi se to ostvarilo - istakao je Nadal, pa zaključio:

- Ideja PTPA nije drugačija, ali pristup jeste.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.