KORONAVIRUS OPET UTIČE NA NOLETOVU SEZONU: Ovo Srbin nije želeo da čuje pred put u Austriju!
Novak Đoković, Foto: EPA/Ian Langsdon

NE BAŠ DOBRE VESTI

KORONAVIRUS OPET UTIČE NA NOLETOVU SEZONU: Ovo Srbin nije želeo da čuje pred put u Austriju!

Pored smanjenja broja gledalaca biće zabranjena i prodaja namirnica i pića, što će takođe imati negativne efekte po prihode organizatora

Objavljeno:

Nove mere austrijske vlade za zaustavljanje širenja korona virusa, koje stupaju na snagu u petak, pogađaju i predstojeći teniski turnir u Beču, na kojem je najavljeno učešće prvog reketa sveta Novaka Đokovića

Tako će teniski turnir, koji se održava od 26. oktobra do 1. novembra, moći da prati znatno manji broj gledalaca. Prema odluci vlade, u dvorani će moći da bude samo 1.000 gledalaca, umesto planiranih 1.500.

- Zbog ovih mera minus neće biti samo u crvenom, već žarko crvenom - rekao je direktor turnira Hervig Štraka dnevniku „Klajne cajtung“.

Pored smanjenja broja gledalaca biće zabranjena i prodaja namirnica i pića, što će takođe imati negativne efekte po prihode organizatora.

Đoković je nakon finala Rolan Garosa i odmora u Bosni i Hercegovini, stigao u srpsku prestonicu i započeo pripreme za finiš sezone. Novak je prvo delio teniske lekcije na ulici, da bi potom prešao na teren, gde mu je sparing partner bio mladi Hamad Međedović.

Hamad Međedović
Hamad Međedović foto: Printscreen/Youtube/Mali igrači

Momak iz Novog Pazara je najbolji srpski junior i potencijalni Đokovićev naslednik, a talenat koji poseduje pokazao je na nedavno završenom grend slemu u Parizu.

On je na juniorskom Rolan Garosu stigao do četvrtog kola u singlu uz trijumf nad prvim nosiocem Haroldom Majoom, dok je u dubl konkurenciji dogurao do četvrtfinala. Prisutan je bio i Đokovićev trener Goran Ivanišević, koji odmarao prethodnih sedmica. Što se prvog reketa sveta tiče, odlučio je da se posle 13 godina vrati u Beč, gde je osvojio titulu 2007, kako bi se tamo pripremao za Završni turnir u Londonu.

Đoković je prihvatio "vajld kard" od organizatora i pridružio se već jakoj postavi turnira, koju čine još Dominik Tim, Stefanos Cicipas, Danil Medvedev, Dijego Švarcman, Andrej Rubljov, Mateo Beretini...

Novak verovatno neće učestvovati na mastersu u Parizu koji sledi, delom i zbog vanredne situacije koja je uvedena, iako ga je prošle sezone osvojio, pošto će mu ostati 1.000 bodova pošto je promenjen sistem bodovanja tokom pandemije koronavirusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.