RAFA, RODŽER I JA NEMAMO TAJNU FORMULU ILI NAPITAK: Nas trojica se uvek poredimo međusobno i tako se motivišemo!
Foto: EPA/Ian Langsdon/EPA/Julien De Rosa/EPA/Dave Hunt

Nole o velikoj trojci

RAFA, RODŽER I JA NEMAMO TAJNU FORMULU ILI NAPITAK: Nas trojica se uvek poredimo međusobno i tako se motivišemo!

Najbolji teniser sveta o svom udelu u takozvanoj "Velikoj trojci" koja dominira svetskim tenisom

Objavljeno:

"Velika trojka" je fenomen kojim se osim tenisa ne može podičiti nijedan sport. Nikada nismo imali prilike da vidimo da tri igrača toliko dominiraju jednim sportom, ali i toliko dugo, skoro 15 godina.

O tome je govorio i Novak Đoković posle četvrtfinalnog meča protiv Karenja Buste kada je jedno od pitanja bilo to šta je to što izdvaja toliko njega, Rafaela Nadala i Rodžera Federera da budu iznad svih i to toliko dugo, a jedna od tih stvari je svakako da oni pronađu način da pobede čak i kada ne igraju dobro i ne ide im sve od ruke.

- Moguće da je to jedna od presudnih stvari koje se ogledaju u našem uspehu u poslednjih 15 godina na Gren slemovima i Masters turnirima, najvećim u našem sportu. Ima tu dosta elemenata koji čine jednu celinu, koja rezultira sa velikih uspehom. Teško je izdvojiti jedan udarac, jednu tajnu formulu ili nešto što piješ, jedeš, radiš - što će ti doneti neku "magiju". To je pre svega jedna osvešćenost o sebi i svemu što radim. Ja imam taj vrlo holistički pristup životu i svestan sam da sve što radim van terena utiče na mene na terenu, na moj nastup, spremu, oporavak - izjavio je Đoković.

foto: EPA/ JULIEN DE ROSA

Realnost kaže da niko nikada nije dominirao u svetu sporta toliko dugo i ubedljivo kao njih trojica u tenisu.

- Izuzento ozbiljno sve to radim i shvatam udeo svake misli, emocije i situacije u životu u mojoj teniskoj karijeri, pogotovo u ovim trenucima kada igraš neizvesne mečeve, kao što je sada bilo - 4:4 treći set, branim brejk loptu. Okej, desi se i da napraviš duplu, ali da konstantno podnosiš taj pritisak i savladaš, prebrodiš... Potrebno je dosta snage, iskustva i vere u sebe - objašnjava Novak i dodaje:

- Svako može da ima dobru sezonu, dve, ali nas trojica 15 godina ređamo takve pobede manje-više i to je definitivno pozitivna stvar za naš sport. Mislim da ta činjenica motiviše... Mi motivišemo jedni druge, ja kad vidim Nadala i Federera uvek nekako ogledam svoj tenis u njihovom. Uvek se poredimo, gde smo, šta smo... Uvek vučemo jedni druge i motivišemo se.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.