NOVAK NE MOŽE DA BUDE DISKVALIFIKOVAN SA ROLAN GAROSA: Zvanično, organizatori popustili pod Đokovićevim pritiskom!
Foto: EPA/Riccardo Antimiani

Pao mu kamen sa srca

NOVAK NE MOŽE DA BUDE DISKVALIFIKOVAN SA ROLAN GAROSA: Zvanično, organizatori popustili pod Đokovićevim pritiskom!

Srpski teniser svakako može da odahne nakon što su u Parizu promenili stroga pravila u vezi sa "covid-19 protokolom"

Objavljeno: 10:55h

Organizatori Rolan Garosa su i definitivno promenili stroga pravila za tenisere u vezi sa "covid-19 protokolom" nakon svega što se izdešavalo prošle nedelje kada su diskvalifikovani Damir Džumhur i Fernando Verdasko.

Nova pravila glase da igrači koji mogu da pruže dokaz da su u prethodnom periodu preležali koronavirus neće biti izbačeni sa turnira, u slučaju da im test bude pozitivan.

Razlog za to jeste što testovi ljudi koji su preležali koronu često mogu da budu "lažno pozitivni", uostalom zbog toga je izbačen Fernando Verdasko, kao i Damir Džumhur, koji čak sam nije ni preležao koronavirus, već je njegov trener bio pozitivan, zato što je pre tri meseca bio zaražen.

foto: Starsport©

Čelnici Teniskog saveza Francuske su rekli za pomenuti list da su lokalne zdravstvene vlasti odobrile da teniser ili teniserka koji može da medicinskim dokumentom potvrdi da je ranije bio inficiran novim korona virusom - više neće biti smatran prenosiocem infekcije.

Zbog ovoga može da odahne i Novak Đoković, koji je prethodnih dana izuzetno kritikovao organizatore Gren slema u Parizu zbog onoga što se dogodilo sa Džumhurom, koji je najavio tužbu.

foto: EPA/Clive Brunskill

Očigledno da su kritike i pritisak najboljeg tenisera sveta urodili plodom i organizatori su odlučili da promene previše stroga pravila, jer zamislite da se Novaku desilo da u nekoj kasnijoj fazi turnira bude pozitivan na Covid, samo zato što ga je preležao.

Inače, trebalo bi i da se onim igračima koji budu pozitivni, kao i članovima štabova koji su sa njima, dozvoli i da u roku od 24 časa ponove test, što ranije nije bilo dozvoljeno, za slučaj da je prvi PCR test bio lažno pozitivan.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.