ĐOKOVIĆ PROGOVORIO O SUTKINJI ZBOG KOJE JE DISKVALIFIKOVAN: Ona to nije zaslužila! Nikad neću zaboraviti to!
Foto: EPA/jason szenes

o svemu

ĐOKOVIĆ PROGOVORIO O SUTKINJI ZBOG KOJE JE DISKVALIFIKOVAN: Ona to nije zaslužila! Nikad neću zaboraviti to!

Najbolji igrač planete se osvrnuo još jednom na celokupan incident i šta se dogodilo

Objavljeno:

Novak Đoković razgovarao je sa novinarima u Rimu uoči početka njegovog učešća na Mastersu u Rimu.

Bilo je ovo prvo obraćanje najboljeg tenisera sveta pred medijima nakon incidenta i diskvalifikacije sa US opena. On je u osmini finala izbačen zato što je pogodio nenamerno linijskog sudiju lopticom u vrat.

Prvi reket planete je istakao da ne može da garantuje da u budućnosti neće mu se ponoviti nešto slično, odnosno da neće imati izlive besa na terenu koji nažalost mogu da ugroze i druge.

foto: EPA/jason szenes

Zato se osvrnuo i na linijskog sudiju Loru Klark, koja je kasnije napadana u od strane njegovih navijača da je odglumila teatralno i da je ona doprinela svojom reakcijom odluci da se on diskvalifikuje.

- Bio je to šok za mene. Prvi put u karijeri mi se dogodilo nešto takvo. Možda je moglo da se desi i ranije, kao što može da se dogodi i velikom broju igrača, da loptica pogodi linijskog sudiju. Bilo je mnogo spekulacija o tome da li sam zaslužio ili ne da budem diskvalifikovan, ali ja sam to prihvatio i nastavio dalje. Proverio sam kako je Lora nakon meča, rekla je da je dobro da nema veću povredu. Veoma mi je žao što sam joj prouzrokovao šok i dramu jer ona to ničim nije zaslužila. Ona volontira i radi svoj posao, voli tenis i tu je nekoliko godina. Nesrećna je okolnost za oboje što smo morali da iskusimo nešto takvo. Ali, verovatno je tako moralo da bude, život određuje kako će se stvari dešavati - rekao je Đoković.

foto: EPA/Jason Szenes

Novak je istakao i da mu je cela situacija i osećaj bio čudan.

- Bilo je čudno za mene da na taj način završim učešće na US openu jer sam se osećao dobro, igrao sam dobro. Osvojio sam Sinsinati koji se igrao na istom terenu, bio sam u četvrtom kolu i imao sam dosta samopouzdanja. Bilo je neočekivano i potpuno bez ikakve namere da je udarim. Ali, kao što sam rekao, kada tako udarite loptu kao što sam ja uradio postoji šansa da nekoga pogodite. Pravila su jasna, prihvatam to i moram da nastavim dalje i to sam uradio. Naravno da nisam zaboravio i mislim da nikada neću jer je to nešto što ostaje u pamćenju za ceo život. Ali, mislim da neću imati nikakav problem da se vratim na teren, da igram dobro i da udaram loptu. Prva prilika je u Rimu i dobro je da imam turnir brzo nakon toga. Mislim da je odlično da se što pre vratim ne taren i da prevaziđem sve što se dogodilo. Imao sam vremena i da budem sa porodicom, da oporavim rame koje me je bolelo nakon pada u onom poslednjem gemu protiv Karenja-Buste, sve je u redu i spreman sam - dodao je srpski teniser.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.