ĐOKOVIĆ SE IZJEDNAČIO SA IDOLOM SAMPRASOM: Sad kreće u napad na Federera u svim pravcima!
Foto: Profimedia

ATP lista

ĐOKOVIĆ SE IZJEDNAČIO SA IDOLOM SAMPRASOM: Sad kreće u napad na Federera u svim pravcima!

Srpski teniser je započeo još jednu nedelju vladavine svetskim tenisom

Objavljeno: 10:29h

Novak Đoković i dalje je prvi igrač sveta, dok su Miomir Kecmanović i Laslo Đere napredovali na najnovijoj objavljenoj ATP listi.

Đoković je, posle diskvalifikacije sa US opena prvi sa 10.860 bodova, odnosno ima 1.010 bodova više od drugoplasiranog Rafaela Nadala.

Đoković je tako započeo ukupno 286. nedelju vladavine svetskim tenisom i stigao Pita Samprasa po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste, pa je sada ispred njega samo Rodžer Federer sa 310.

Kecmanović je u nedelju u Kicbilu osvojio svoju prvu ATP titulu, a na novoj rang listi upisao je skok od osam pozicija pa je sada 39. teniser sveta što mu je najbolji ranking u karijeri.

Veliki napredak je, posle polufinala u Kicbilu, upisao i Laslo Đere. On je napravio deset koraka unapred i sada je na 71. poziciji.

Dušan Lajović pao je za jedno mesto i 25. je teniser sveta, dok je Filip Krajinović nazadovao za tri pozicije i nalazi se na 29. mestu.

Šampion US opena, Dominik Tim je na trećem mestu na ATP listi, a iza njega slede Rodžer Federer i Danil Medvedev. Do desetog mesta su još i Stefanos Cicipas, finalista US opena Aleksander Zverev, Mateo Beretini, Gael Monfis i Roberto Bautista Agut.

foto: Printscreen/atptour.com

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.