BEKER SE OPET JAVIO I BRANI NOVAKA: Nije ubio nikoga! Vi više volite Rodžera od njega! Vratiće se jači nego pre!
Foto: EPA/Andy Rain

sve je rekao

BEKER SE OPET JAVIO I BRANI NOVAKA: Nije ubio nikoga! Vi više volite Rodžera od njega! Vratiće se jači nego pre!

Slavni Nemac i Belgijanka su ponovo govorili na temu incidenta koji je napravio srpski teniser

Objavljeno:

Boris Beker i Žistin Enan su ponovo komentarisali incident koji se dogodio na US openu u nedelju uveče, a koji je doveo do diskvalifikacije Novaka Đokovića sa turnira.

Srpski teniser je odlukom organizatora isključen sa Gren slema na kome je bio ubedljivo prvi favorit zato što je pogodio nenamerno lopticom linijsku sutkinju.

foto: EPA/jason szenes

Zvaničnici su poštovali pravilo i bez obzira što nije postojala namera i što Novak nije želeo da namerno povredu sutkinju i izvinio joj se odmah, oni su ostali dosledni i rešili drakonski da ga kazne.

Čitav događaj je odjeknuo u teniskom svetu i svi koji nešto znače su se oglasili i jasno stavili do znanja da je srpski igrač pogrešio i da je odluka o diskvalifikaciji opravdana.

O tome su govorili već tokom večeri bivši Gren slem šampioni Boris Beker i Žistin Enan, koji su ponovo o toj temu pričali i dan kasnije u ćaskanju sa novinarima iz celog sveta preko video poziva.

foto: EPA/Dave Hunt

- Bila je to prava odluka, nema dileme. Neću da krivim Đokovića, bilo je nenamerno. Na kraju, on je ljudsko biće i svi mi grešimo, a on će naučiti lekciju iz ovoga. Maler! Pravilo je pravilo. Mi se suočavamo sa emocijama na terenu, frustraciju - ponovila je Enanova svoje reči od nedelje uveče.

Na nju se nadovezao i Beker, inače bivši Đokovićev trener.

- Odluka je ispravna. On je moj blizak prijatelj. Izgubio je živce. Pogodio je ženu - rekao je Beker i dodao.

- Mislim da je Novak imao savršenu godinu do sinoć Kritikuju ga zbog mnogih razloga, ali to nije na meni da kažem. Vi volite čini se više Rodžera od Novaka. Napravio je grešku i ljudi će pričati o tome neko vreme. Platio je skupu cenu, ali nije ubio nikoga. Odrašće još, sazreće još i nastaviti dalje.

foto: Printscreen/Youtube

Ono što mnoge zanima jeste da li će Novak moći da se vrati posle svega ovoga što se desilo, a Nemac koji je bio u njegovom štabu zna najbolje da li je to moguće.

- Niko ne zna. Ovo je velika lekcija pred celim svetom. Danas ga ceo svet kritikuje. On je odrastao čovek i shvatio je da je pogrešio. On je jak čovek. Pravio je i ranije greške, ali je iz njih učio. Mislim da će biti bolji kada se vrati.

- On ima mentalitet uličnog borca. On se uvek vraćao i nadam se da će se vratiti. Okružen je sjajnim ljudima i nadam se da će doneti pravu odluku za njega i nastaviti sezonu.

foto: AP

Jedna od tema je bio i odnos publike i ljubitelja tenisa prema Novaku Đokoviću, odnosno da ga ne poštuju i ne vole kao i Federera i Nadala, što je nezasluženo.

- Mislim da ne dobija poštovanje koje zaslužuje i ne znam zašto. Ono zbog čega njega kritikuju prošle noći je prekršio pravilo i sada je na meti celog sveta - poručuje Beker.

- Njemu se to ne sviđa, ali niko to ne voli. On je narodski čovek. On je ponosni Srbin, humanitarac, filantrop koji je ponosan na svoje poreklo. On je šampion, ima karakter, želi da pobedi, ali ponekad ne dobija dovoljno poštovanja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.