STOJI LI IZA SVEGA ŠVAJCARSKA ZAVERA?! Novaka diskvalifikovao čovek koji je uticao da bude eliminisan i sa RG 2019.
Foto: EPA/Jason Szenes

podsećanje

STOJI LI IZA SVEGA ŠVAJCARSKA ZAVERA?! Novaka diskvalifikovao čovek koji je uticao da bude eliminisan i sa RG 2019.

U pitanju je Švajcarac Andreas Eli koji je supervizor US opena ove godine

Objavljeno:

Zvaničnici US opena nisu imali ni milosti, niti su hteli da progledaju kroz prste Novaku Đokoviću, već su ga drakonski kaznili i diskvalifikovali sa US opena.

Srpski teniser je odstranjen sa Gren slema u Njujorku, jer je pogodio lopticom linijskog sudiju Loru Klark u grlo, a iako je bilo jasno da nije bilo namere u Đokovićevom gestu da je povredi, oni su slepo pratili pravila ATP-a.

Incident se dogodio u završnici prvog seta kada je Novak zbog izgubljenog poena, ne gledajući, udario lopticu malo jače u želji da je dobaci do nekog od skupljača loptica, međutim, ona je pogodila ovu ženu koja je pala kao pokošena i neki su mišljenja da je njena teatralnost i doprinela odluci da se Srbin izbaci sa turnira.

Međutim, ono što takođe upada u oči da je jedan od ljudi koji su odlučivali o Đokovićevoj sudbini i Švajcarac Andreas Eli, koji je inače supervizor turnira, pa zato mnogi smatraju da je moguće bio i subjektivan pri donošenju ove odluke.

Naime, ovom odlukom je direktno sprečen Novak Đoković da osvoji novu Gren slem titulu i smanji zaostatak za Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju titula na najvećim i najvažnijim turnirima.

foto: EPA/Jason Szenes

Prvi reket sveta je bio nezadrživ cele sezone i maltene se nije postavljalo pitanje da će osvojiti titulu na US openu, pogotovo što Švajcarac i Španac nisu učestvovali i jedino je na ovakav neki način mogao biti zaustavljen, što se na kraju i dogodilo.

Zato postoji i teorija da je supervizor koji je Švajcarac, imao i skriveni motiv da se Đoković eliminiše sa US opena.

Inače, ovo nije prvi put da Eli i Đoković imaju bliski susret i da takoreći Švajcarac utiče na Novakov ostanak na nekom Gren slemu.

Svi se sećamo prošlogodišnjeg Rolan Garosa i polufinala između Srbina i Dominika Tima koje je odigrano u nemogućim uslovima i po jakom vetru koji je podizao prašinu i onemogućavao igračima da normalno igraju.

Đoković se tada žalio i tražio da se meč prekine dok se ne steknu dobri uslovi za igru, čak je zvao i Elija koji je takođe bio supervizor u Parizu da mu kaže šta se dešava.

Ipak, Elija je tada odbio da prekine meč, da bi pod takvim uslovima nešto kasnije Novak izgubio od Tima posle borbe u pet setova.

Tako da je ovo već drugi put da Švajcarac staje na put Đokoviću ka Gren slem tituli, jednom direktno i jednom indirektno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.