OTKAZANO FINALE ADRIA TURA: Đoković ne igra za trofej zbog koronavirusa kojim je zaražen Dimitrov!
Foto: Starsport©

Poslednja vest

OTKAZANO FINALE ADRIA TURA: Đoković ne igra za trofej zbog koronavirusa kojim je zaražen Dimitrov!

Očekivana odluka organizatora

Objavljeno: 20:23h

Finala Adria Tura u Zadru neće biti. Nakon vesti da je Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom iz razloga sigurnosti svih učesnika odlučeno je da Novak Đoković i Andrej Rubljev ne igraju meč za trofej.

Vest o otkazivanju finala je saopštio direktor turnira u Zadru Goran Ivanišević, a uz njega je bio direktor celog Adria Toura Đorđe Đoković.

- Upravo smo primili informaciju da je Grigor pozitivan i moraćemo otkazati ovo finale radi sigurnosti svih vas svih tenisera i ljudi. Žao mi je što meni zviždite, ali ja nisam pozitivan. U ime organizacije Grigoru želim sve najbolje i da što pre ozdravi. Ovo nam je bila jedina ispravna odluka. Ja vam se zahvaljujem na ova prekrasna tri dana u Zadru. Stvarno ste ugostili sve vrhunske svetske zvezde. Hvala Zadre, hvala Hrvatskoj, ali eto. Morali smo da otkažemo, ja se izvinjavam. Mogu jedino ja da igram - rekao je Ivanišević našalio se u ovom teškom trenutku i dodao:

- Nećemo da rizikujemo, dovoljno je što je Grigor Dimitrov pozitivan, ne želimo da se još ljudi zarazi.

U narednih nekoliko sati će svi koji su bili u kontaktu sa Grigorom Dimitrovim biti testirani i radi zaštite svih koji su prethodnih dana bili na turniru i koji su došli na finale i koji su radili u organizaciji turnira i koji su učestvovali doneta je odluka da se otkaže meč za pehar.

- Svi koji su bili u kontaktu sa Dimitrovim će biti testirani. Izuzetno nam je žao što smo morali da otkažemo, ali imamo samo jedan razlog za to - da zaštitimo sve koji su tu. Ne želimo da rizikujemo bilo šta. Želimo Grigoru sve najbolje, nastavićemo da postupamo po svim merama i nadamo se da ćemo se vratiti u Zadar kada bude bolja situacija - izjavio je Đorđe Đoković.

Dimitrov je prošle nedelje učestvovao na Adria Touru u Beogradu i ove nedelje je bio u Zadru, gde je učestvovao i u vanteniskim aktivnostima i igrao košarku zajedno sa ostalim teniserima.

Odigrao je i meč prvog kola protiv Borne Ćorića, ali je onda odlučio da se povuče sa turnira zbog visoke temperature i otputovao je u Monte Karlo, gde je testiran na Covid-19 i bio je pozitivan.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.