ANONIMNI HRVAT ZAGREJAO NOVAKA ZA FINALE: Đoković lagano do treće pobede u Zadru!
Foto: Mario Ćužić / HTS

Adria Tour - Zadar

ANONIMNI HRVAT ZAGREJAO NOVAKA ZA FINALE: Đoković lagano do treće pobede u Zadru!

Srpski teniser je već ranije obezbedio mesto u finalu

Objavljeno: 18:14h

Bez izgubljenog meča je Novak Đoković prošao kroz grupu u Zadru i plasirao se u finale Adria Toura koji organizuje zajedno sa Hrvatskim teniskim savezom.

Najbolji teniser sveta je u poslednjem kolu pobedio Nina Serdarušića 4:1, 4:3 u meču koji nije imao nikakav rezultatski značaj s obzirom da je srpski teniser još u subotu sa 2 pobede obezbedio mesto u finalu.

- Veliki potencijal i talenat i ovo je veliko iskustvo za njega. Nadam se da će mu poslužiti za nastavak karijere. Igrao sam dobro sinoć protiv Borne i nastavio sam u istom ritmu - rekao je Novak posle meča.

foto: Mario Ćužić / HTS

Serdarušić je uskočio u turnir kao zamena za Grigora Dimitrova koji je posle prvog meča morao da odustane.

Nije se postavljalo pitanje pobednika u ovom meču jer je ipak razlika u klasi bila prevelika, ali ispred 23-godišnjeg Hrvata je vreme i u nekoliko navrata, posebno u drugom setu je pokazao da se radi o velikom talentu.

Ipak, kada igrate protiv prvog tenisera sveta ne možete da se oslonite na samo nekoliko udaraca u jednom poenu, nego svaki mora biti savršen, a hrvatski teniser nije još na tom nivou.

foto: Mario Ćužić / HTS

Novak će večeras u finalu se boriti za trofej protiv Andreja Rubljeva koji je pobednik druge grupe pošto je savladao Sašu Zvereva. Finale se igra od 20 časova.

- Biće interesantno, nikad nismo igrali jedan protiv drugog, jedan od najsnažnijih udaraca na Turu, igrao isto, hvata loptu u visu, ne da protivniku da diše. Ruska škola tenisa koja mi je poznata - rekao je Đoković o rivalu u finalu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.