DIRLJIVO: Draženova mama konačno upoznala Novaka, razmenili su divne poklone!
Novk i Biserka, Foto: Mario Ćužić / HTS

napokon

DIRLJIVO: Draženova mama konačno upoznala Novaka, razmenili su divne poklone!

Došlo je do emotivnog susreta

Objavljeno: 19:11h

Biserka Petrović majka Dražena Petrovića došla je u Zadar na drugi vikend Adria tura ne bi li upoznala najboljeg tenisera sveta Novaku Đokovića, koga neizmerno poštuje i koji je podseća na njenog Dražena.

Nakon konferencije za medije održane u Zadru pred početak Adrija tura u ovom gradu, Novak Đoković je dobio priliku da upozna majku Dražena Petrovića, gospođu Biserku.

Biserka je Novaku poklonila dres sa Draženovim imenom, a Novak njoj svoj reket.

- Divno, divno, hvala Vam najlepše - zahvalio se Đoković, dok je Biserka rekla da reket ide u muzej.

- Šta reći o Draženu, on je ikona sporta u ovom regionu. On je neko ko je obeležio, ne samo košarku već sport. Čovek kome su se svi divili, cela Amerika, ostavio je dubok trag u srcima svih ljudi ovde i širom sveta. Svih koji prate košarku i sport generalno. Imao sam priliku da slušam nekoliko vaših intervjua i vašeg Ace takođe i ono što je najveći utisak na mene ostavilo to je dokumentarac "Jednom braća" - rekao je Nole.

1 / 4 Foto: Mario Ćužić / HTS

- To je nešto gde sam zapravo ja mogao još bolje da upoznam čitavu priču i vidim kako se sve izdešavalo. Čast mi je što stojim tu pored vas. Nažalost nikad nisam imao priliku sa Draženom da budem, ali osećam da je njegovo prisustvo sa vama. Hvala vam mnogo što ste došli - rekao je on.

1 / 2 Foto: Mario Ćužić / HTS

Biserka je rekla da je Novak podseća na Dražena a potom govorila o svom sinu po mnogima najboljem košarkašu svih vremena sa ovih prostora.

" Dražen je bio ponos svih nas, i ako je jedan Real Madrid za koji je igralo samo jednu sezonu odao počast, onda je jasno kakav je trag stavio ida zbog toga onda morate živeti koliko god vam bilo teško", objasnila je Draženova majka.

A samom turnuri Novak je rekao sledeće:

- Adria Tour je humanitarnog karaktera i zahvalio bih se svima koji su pokazali dobru volju da u jako kratkim rokovima za Zadar, ali i za Beograd, pruže svoju pomoć i daju doprinos organizaciji na najbolji mogući način. Zahvaljujem se Hrvatskom teniskom savezu, Gradu Zadru i svima koji su omogućili da se ovaj događaj odvije upravo ovdje. Prvi put sam u Zadru i jako sam uzbuđen. Ovih dana sam imao priliku da upoznam grad i svi su vrlo ljubazni i odlični domaćini. Nadam se da će ovih nekoliko dana teniski spektakl biti jednako lepo popraćen kako na tribinama tako i van terena - rekao je Đoković okupljenim novinarima.

Najbolji teniser sveta je potom dodao:

- Čestitao bih Danilu Petroviću i Peđi Krstinu na tome što su se kvalifikpvali u glavni žreb ovog takmičenja. Zahvalio bih se Grigoru Dimitrovu i Saši Zverevu koji su igrali u Beogradu, pa su prihvatili poziv da dođu i u Zadar. Zahvaljujem naravno Borni Ćoriću i Marinu Čiliću, zvezdama hrvatskog tenisa i Andreju Rubljovu koji je pre dva dana prihvatio poziv i u rekordno brzom vremenu se organizovao kako bi bio ovde s nama. Nije lako naći igrače, pogotovo nakon objave da će se US Open turniri održati na tvrdoj podlozi. Ovo je fantastična grupa od osam igrača i siguran sam da će se u Zadru igrati izvrstan tenis.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.