DŽUMHUR OTKRIO TEŽINU POVREDE PRIMICAČA: Malo je kriv i fudbal, ipak je to drugačije trčanje!
Damir Džumhur, Foto: Adria Media TV

SVE JE OBJASNIO

DŽUMHUR OTKRIO TEŽINU POVREDE PRIMICAČA: Malo je kriv i fudbal, ipak je to drugačije trčanje!

- Nije bilo sreće, već u prvom poenu sam osetio primicač na desnoj nozi. Mislim da su i mečevi na TSS Touru uticali

Objavljeno:
Uroš Marjanović

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur objasnio je sve oko povrede zbog koje je posle dva gema sa Dominikom Timom morao da preda meč i da se povuče sa turnira. Umesto njega nastupao je Nikola Milojević, koji je ostvario dve pobede.

- Nije bilo sreće, već u prvom poenu sam osetio primicač na desnoj nozi. Mislim da su mečevi na TSS Touru uticali. Samo je zamor mišića, nije ozbiljnija povreda, jako malo istegnuće mišića, nema nikakve rupture. Nažalost, propustiću turnir kod Janka Tipsarevića. Žao mi je što nisam uspeo da odigram protiv najboljih igrača koji su ovde bili. Imao sam veliku želju da igram sa svima, ali to se nije desilo. Kad već nisam sto odsto, bolje da dam šansu nekom drugom.

- Već neko vreme govorio sam da sam dosta dobro trenirao tokom pauze, nisam se opuštao. Ali, jednostavno, kontinuitet od igranja mečeva u pet dana retko imam i tokom sezone, a iskreno, mislim da je i onaj fudbal uticao delom na stanje moje leve noge, jer ipak, drugi je sport, drugačije trčanje. Mislim da sam dobar u fudbalu - rekao je, a na to smo ga upitali da li je nekada trenirao fudbal, pošto je zaista bio možda i najbolji na terenu:

- Nisam, ali igrao sam ga uporedo sa tenisom. To mi je bila kao neka dodatna kondicija. Moj otac je kao mlađi trenirao fudbal i onda je želeo da razvijam svoju kondiciju kroz nogomet, to jest fudbal. Ako se već desila ta neka mala povreda, nije se dogodila u toku sezone. Jednostavno, zbog tog kontinuiteta od pet mečeva u petom danu. To stvarno retko imam i na pravim ATP turnirima. Videli smo i povredu Dušana Lajovića, nismo igrali mečeve, spremali se jesmo, ali mečevi su nešto sasvim drugo.

Šta je još pričao Džumhur, možete da poslušate u priloženom snimku.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.