OD TOG DANA NIJE VIŠE BILA NI OSOBA, NI TENISERKA: Monika Seleš dugo nije pričala o napadu psihopate nožem!
Monika Seleš kada je ubodena nožem u leđa, Foto: Profimedia

jedva i dalje se seća toga

OD TOG DANA NIJE VIŠE BILA NI OSOBA, NI TENISERKA: Monika Seleš dugo nije pričala o napadu psihopate nožem!

Psihopata Ginter Parhe je tog dana upropastio život i karijeru 19-godišnje devojčice

Objavljeno:

U četvrtak se navršilo tačno 27 godina od zverskog pokušaja ubistva Monike Seleš tokom meča na turniru u Hamburgu protiv Magdalene Malejeve.

Bio je to stravičan događaj koji je šokirao planetu i posle koga niti su tenis i sport bili isti, niti život i karijera slavne teniserke koja je do tog momenta dominirala svetskim tenisom.

Psihopata po imenu Ginter Parhe je tada prišao s leđa i nožem ubo Moniku Seleš zato što je ona predstavljala opasnost za Štefi Graf, koju je Parhe obožavao do srži.

Selešova, inače rođena u Novom Sadu, nije tada zadobila samo fizičke rane, već i traume za ceo život, od kojih se nikada više nije oporavila i s kojima se i dalje bori, a više nikada u karijeri nije igrala na nivou kao što je igrala do tog kobnog momenta.

U četvrtak, 30. aprila su se mnogi prisetili tog tragičnog događaja i podsetili na njega na društvenim mrežama, a posle dugo vremena je svoj komentar dala i sama Selešova koja je vrlo retko do sada govorila o tome.

- Ko bi rekao da će 30. april da bude toliko tužan - napisala je Selešova u komentaru.

Sudbonosnog momenta prisetila se i bivša australijska teniserka Rene Stabs, šestostruka Gren slem šampionka u dublu, koja je tog dana bila prisutna na turniru u Hamburgu.

"To je bio užasan, užasan dan. Stajala sam na terenu prekoputa tebe tog dana Monika, gledala sam Lisu Gratan i Manuelu Maleevu i to je dan koji nikada neću zaboraviti. Bila si jedna od, ako ne i najveći takmičar kojeg sam ikada videla", odgovorila je Stabs na Tviteru.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.