HTEO JE DA ISPIŠE ISTORIJU, PA GA OVO BOLI: Vilander o šteti koju je koronavirus učinio Novaku Đokoviću!
Mats Vilander, Foto: Reuter/Charles Platiau

analiza

HTEO JE DA ISPIŠE ISTORIJU, PA GA OVO BOLI: Vilander o šteti koju je koronavirus učinio Novaku Đokoviću!

Pričao je i o mladim igračima

Objavljeno:

Čovek koji izaziva mnogo pažnje kod nas zbog svojih izjava o Novaku Đokoviću je za Rojters govorio o situaciji u tenisu koju je prouzrokovao koronavirus.

Mats Vilander smatra da je ova sezona izgubljena, a da je Đoković najveći gubitnik, ali i Rodžer Federer zbog svojih godina.

- Očigledno je da smo izgubili godinu u kojoj bi mnogi pokušali da ispišu istoriju, ali u isto vreme kome je sada do toga ko će imati više Gren slemova u karijeri? - rekao je Vilander i dodao:

foto: Starsport©

- Ova pauza šteti više Novaku jer je bio u sjajnoj formi, a Rodžer je sve stariji. Ali, za mlade tenisere prekid sezone je mnogo teži. Kada imate 21 godinu napredujete tako što stečete iskustvo, samopouzdanje i znanje. Federer može da bude šest meseci van terena, ali on zna kako da pobeđuje. Mladi igrači su i dalje u procesu 'kako naučiti da se pobedi'".

Vilander ističe da se tenis mora brinuti o slabije rangiranim.

- Navijači neće da gledaju tenisere koji su 300. na svetu jer im ne znaju imena, ali njihov nivo tenisa je visok. Tenis će uvek imati broja jedan, on dođe i prođe, ali ne sme da izgubi one koji su 300 - istakao je Vilander.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.