NOVAK KRITIKOVAO SRPSKI UDŽBENIK IZ ISTORIJE: Učimo više o antičkoj Grčkoj i Rimu, a imamo Vinču i Lepenski vir!
Novak Đoković je kritikovao srpski udžbenik iz istorije, Foto: Printscreen/Instagram/jelenadjokovicndf

Dotakao se još jedne zanimljive teme

NOVAK KRITIKOVAO SRPSKI UDŽBENIK IZ ISTORIJE: Učimo više o antičkoj Grčkoj i Rimu, a imamo Vinču i Lepenski vir!

Srpski teniser kaže da mu je čudno što više stranica nije posvećeno starosedeocima Balkana na kome se mi nalazimo

Objavljeno:

Novak Đoković privlači ovih dana veliku pažnju javnosti svojim "lajv" uključenjima na Instagramu, pa ništa drugačije nije bilo ni u četvrtak uveče kada se uključio uživo sa suprugom Jelenom na njenom profilu.

Nakon što su tokom dana čitali knjige deci na profilu njegove Fondacije, najbolji teniser sveta je imao ponovo obraćanje javnosti povodom Svetskog dana knjige, gde je pričao o tematici i knjigama koje ga zanimaju.

Opšte je poznato da Novak voli da čita i izučava istorijske knjige, pa je tako ispričao da ga zanima "alternativna srpska istorija", pa da tako čita knjigu Jovana Deretića koja se bavi drugom teorijom o poreklu srpskog naroda i njegovog dolaska na današnje prostore Balkana.

Novak Đoković je pričao o Vinči i Lepenskom viru
Novak Đoković je pričao o Vinči i Lepenskom virufoto: Printscreen/Instagram/jelenadjokovicndf

Tako je jedan od gledalaca tokom "lajva" u komentarima pomenuo i arheološko nalazište Vinču, što je inspirisalo Novaka da otvori i tu temu i tom prilikom kritikuje udžbenike iz istorije za 6. razred osnovne škole.

- Vinča, nego šta, Lepenski Vir. To je neverovatno, to mi je čudno. Šesti razred osnovne škole, istorija, od 100 stranica, desetak nepunih strana o Vinči i Lepenskom Viru. Malo je čudno da se više uči o Rimu i njihovoj imperiji, antičkoj Grčkoj, nego o starosedeocima Balkana, na kom se mi nalazimo - rekao je Novak.

- Ljudi u Podunavlju i ta plemena su najstariji u Evropi po ovim piscima, u nekoj zabeleženoj istoriji Evrope. Najstariji arheološki predmeti su oko 10.000 godina stari, nalaze se u Vinči - još je ispričao Novak.

On je tokom razgovora imao diskusiju sa suprugom i oko Kosovskog boja, da bi zatim rekao i da ne postoji džabe izreka da su Srbi nebeski narod.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.