LEPOTICE I DALJE ŽIVE SAN U MELBURNU: Tim jedva preživeo Bolta, Nadal rutinski, Kirjos ga prozivao i pobedio!
Dona Vekić i Kamila Đorđi, Foto: Printscreen/Instagram

Australijan open 2020, rezultati dana

LEPOTICE I DALJE ŽIVE SAN U MELBURNU: Tim jedva preživeo Bolta, Nadal rutinski, Kirjos ga prozivao i pobedio!

Nije bilo seče favorita u Melburnu četvrtog dana turnira

Objavljeno:

Četvrtog dana Australijan opena nije bilo srpskih predstavnika u singlu, niti je bilo nekih preteranih iznenađenja za razliku od prethodnih dana kada smo svedočili eliminacijama favorita.

Ovog puta je većina njih odradila sve po planu, počevši od Rafaela Nadala koji je obedio Delbonisa posle dva i po sata na terenu, a imao je problema samo u drugom setu 6:3, 7:6, 6:1.

Miljenik domaće publike Nik Kirjos plasirao se u 3. kolo pobedom nad Žilom Simonom 6:2, 6:4, 4:6, 7:5. Meč je trajao dva sata i 51 minut, a gledaoci su imali prilike i da se zabave njegovim ismevanjem Nadala.

David Gofan je pobedio Francuza Pjera-Iga-Erbera sa 3:2. Belgijanac je na sjajan način otvorio meč i sigurnom igrom brzo došao do osvajanja prva dva seta. Usledile su oscilacije u igri, što je francuski teniser umeo da iskoristi i na isti način osvoji naredna dva seta. Pitanje pobednika rešeno je tek u petom setu. Prvi do brejka stigao je Erber, ali je odmah Gofan uzvratio ri-brejkom. Do kraja seta Belgijanac je ponovo oduzeo servis svom rivalu, a potom i iskoristio prvu meč loptu.

Fernando Verdasko pobedio je Nikoloza Basilašvilija sa 4:6, 7:6, 6:4, 6:4 i zakazao duel sa Aleksanderom Zverevim u 3. kolu. U treće kolo plasirao se i Sten Vavrinka koji je bio bolji od Andreasa Sepija posle pet setova - 4:6, 7:5, 6:3, 3:6, 6:4.

Gael Monfis je posle dva i po sata eliminisao hrvatskog veterana Iva Karlovića 4:6, 7:6, 6:4, 7:5 i u narednoj rundi će igrati protiv povratnika u tenis, problematičnog Ernestsa Gulbisa koji je od kvalifikacija uspeo da stigne do treće runde preko Aljaža Bedenea 7:6, 6:3, 6:2.

Danil Medvedev je eliminisao Pedra Martineza 7:5, 6:1, 6:3, a nikakvih većih problema nije imao ni Aleksandar Zverev protiv Igora Gerasimova 7:6, 6:4, 7:5.

Jedini favorit koji se namučio propisno u ovoj rundi je Dominik Tim koji je proveo skoro tri i po sata na terenu da bi pobedio u pet setova Aleksa Bolta 6:2, 5:7, 6:7, 6:1, 6:2.

Karen Hačanov pobedio je Mikaela Imera, takođe, posle velike borbe u pet setova - 6:2, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6.

Što se konkurencije devojaka tiče, kao najveće iznenađenje bi trebalo izdvojiti pobedu prelepe Italijanke Kamile Đorđi nad Svetlanom Kuznjecovom 6:3, 6:1.

I druga lepotica nastavlja svoj put u Melburnu, a reč je o Hrvatici Doni Vekić koja je posle izbacivanja Marije Šarapove u 1. kolu, sada imala lakši posao protiv Aliz Korne 6:4, 6:2.

Kiki Bertens je pobedila Australijanku Arinu Rodionovu sa 6:3, 7:5, Eliz Mertens je pobedila Britanku Heder Votson 6:3, 6:0, Anđelika Kerber je bila bolja od Australijanke Prisile Hon 6:3, 6:2, Karolina Pliškova pobedila je Nemicu Lauru Zigmund s 6:3, 6:3, a Garbine Muguruza je izbacila još jednu domaću igračicu Ajlu Tomljanović 3:6, 6:3, 6:3.

Za kraj dana su posao odradile Simona Halep protiv Harijet Dart 6:2, 6:4 i Elina Svitolina protiv Loren Dejvis 6:2, 7:6.

Australijan open, rezultati 4. dana:

TENISERI

Rezultati kod tenisera
Rezultati kod teniserafoto: Printscreen/flashscore.com

TENISERKE

Rezultati teniserki
Rezultati teniserkifoto: Printscreen/flashscore.com

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.