UŽASAN DAN ZA SRBE U BAZELU: Ispali i Kecmanović i Lajović, ali je zato Federer demonstrirao silu!
Miomir Kecmanović, Foto: EPA/Julien De Rosa

ATP tURNIR SERIJE 500

UŽASAN DAN ZA SRBE U BAZELU: Ispali i Kecmanović i Lajović, ali je zato Federer demonstrirao silu!

Lajović će, doduše, nastaviti turnir u pojedinačnoj konkurenciji, a protivnik u prvom kolu biće mu Radu Albot iz Moldavije

Objavljeno:

Srpski teniser Miomir Kecmanović završio je učešće na ATP turniru u Bazelu porazom od Nemca Jana-Lenarda Štrufa od 2:0, posle sat vremena igre.

Nesigurni servisi obojice tenisera obeležili su početak meča, ali ni jedan, a ni drugi igrač nisu uspeli da iskoriste svoje šanse i ,,brejknu“ rivala. Nakon četiri gema gde je bilo toplo-hladno, Štruf i Kecmanović su popravili svoju servu, ali je srpski teniser ipak poklekao u finišu čime je Štruf zaradio prvi set.

U drugom delu igre bilo je manje neizvesno, pošto je Nemac u šestom gemu došao do vođstva od 4:2, a potom na naredni servis-gem Kecmanovića potvrdio trijumf.

Štruf će u narednom kolu igrati sa boljim iz duela De Minaur – Delien.

Rodžer Federer
Rodžer Federer foto: EPA/Martial Trezzini

Rodžer Federer, favorit na domaćem terenu, lagano se prošetao do drugog kola. On je za 54 minuta eliminisao Petera Gojovčika sa 2:0 (6:2, 6:1).

Dušan Lajović
Dušan Lajović foto: EPA/Peter Schneider

Od Srba na terenu je bio još Dušan Lajović koji je takođe porazom počeo nastup u Bazelu.

Lajović je u prvom kolu u konkurenciji parova, zajedno sa Albertom Ramosom Vinjolasom iz Španije, izgubio od meksičko-pakistanskog dubla Gonzales – Kureši sa 6:3, 6:4. On će, doduše, nastaviti turnir u pojedinačnoj konkurenciji, a protivnik u prvom kolu biće mu Radu Albot iz Moldavije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.