OVO JE ZANIMALO SVE NAVIJAČE NOVAKA ĐOKOVIĆA: Danil Medvedev konačno otkrio kako je pobedio svetskog broja jedan!
Novak Đoković i Danil Medvedev, Foto: AP/Andy Brownbill

SAZNALO SE

OVO JE ZANIMALO SVE NAVIJAČE NOVAKA ĐOKOVIĆA: Danil Medvedev konačno otkrio kako je pobedio svetskog broja jedan!

Istakao je da je teško biti igrač iz Rusije i stići na svetski vrh

Objavljeno: 19:39h

Ruski teniser Danil Medvedev ove godine je blistao na američkoj turneji.

Tokom sezone je čak uspeo i da dva puta savlada Novaka Đokovića, u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu i u borbi za finale Mastersa u Sinsinatiju na kome je i osvojio titulu.

- Ja konstantno razmišljam o slabostima svojih protivnika. Šta mogu da uradim kako on ne bi mogao da mi vrati lopticu? Čak i u mečevima protiv Novaka Đokovića, koji igra neverovatno u odbrani, pokušao sam da napravim manje neiznuđenih grešaka od njega. Ako pitate moje protivnike, ja sam na terenu ona vrsta nezgodnog Rusa - rekao je Medvedev.

Istakao je da je teško biti igrač iz Rusije i stići na svetski vrh i da zbog toga on i Karen Hačanov žive u inostranstvu, ali da imaju ambicije sa nacionalnim timom.

- U drugim zemljama teniske federacije plaćaju troškove igrača i sport je pristupačniji. Kod nas ima manje terena, loše je vreme... Bez ekonomske podrške je teško doći do boljih rezultata. Karen Hačanov i ja živimo u inostranstvu, ali volimo Rusiju i želimo da osvojimo Dejvis kup. Ja sam dobar dečko i ne kritikujem nikoga, ali ponekad umem da podviknem na sudiju ako vidim da ima nešto protiv mene - zaključio je ruski teniser.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.