ŠOKANTNO OTKRIĆE: Novak Đoković hteo da prekine tenisku karijeru - jedan razgovor ga je ubedio da ne odustaje!
Novak Đoković, Foto: EPA/Justin Lane

AU!

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Novak Đoković hteo da prekine tenisku karijeru - jedan razgovor ga je ubedio da ne odustaje!

Neverovatno saznanje...

Objavljeno: 17:40h

Dijana Đoković je dala veliki intervju, u kom je glavna tema razgovora bio njen sin, a tokom njega otkrila je jednu šokantnu istinu.

Prisetila se jednog razgovora koji su ona i suprug Srđan vodili sa 11-godišnjim Novakom.

- Sa 11 godina se dvoumio da li da nastavi da se bavi tenisom ili ne. Razgovarali smo i na kraju on, onako samouvereno, kaže da hoće da nastavi da trenira. Mi smo mu rekli da ćemo biti uz njega i da ćemo mu pružiti sve što možemo. Tako je bilo. Ali klackalica je tada bila. Imao je probleme u školi - istakla je u razgovoru za Blic.

Srđan i Dijana Đoković
Srđan i Dijana Đoković foto: Printscreen

A onda je ispričala priču posle koje smo postali svesni koliko su ona i Srđan kao roditelji bili hrabri.

- U školi nisu razumeli koliki je on talenat. On je od petog razreda išao vanredno u školu. I kada smo ga upisali u Sportsku gimnaziju, oni su nam kazali da ćemo da ga upropastimo, da će ostati neuk i nepismen. Govorila sam im da ne brinu i da se to neće desiti, kao što i vidimo da nije, ali samo je trebalo da mu pomognu da završi. Bio je dva dana samo u školi, ostalo vreme je provodio na turnirima. I dođe polugodište, zovu me iz škole i kažu mi da moram da dođem na disciplinsku komisiju. Ponesem isečke iz novina da pokažem šta je sve osvojio, gde je bio, šta je radio. Tako smo se isposvađali tamo, izašla sam razočarana i besna jer nisu imali razumevanja. Ja im kažem: „Da li vi razumete da ako on sada sedne u tu vašu drvenu klupu, od njega neće biti ništa! Dajte da polaže vanredno kao i do sada!” Nisu hteli. I na kraju mi dobijemo ispisnicu. Predlagali smo im i da ispite polaže preko interneta, ali nisu hteli ni da čuju. Kada su mi dali ispisnicu, kazala sam im: „Molim vas, nemojte nikome da kažete da ste vi Sportska gimnazija, vi niste ni S od Sportske gimnazije! Ta škola je osmišljena za one koji se profesionalno bave sportom, ne rekreativno!” Nakon toga smo ga upisali u drugu školu. I eto...

Toliko su Noletovi roditelji bili veliki deo njegovog odrastanja i stasavanja...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.