NOVAK ĐOKOVIĆ ME JE ŠOKIRAO, A BIO SAM PSIHIČKI SPREMAN: Sudija sa Vimbldona ne može da veruje šta je video!
Đoković posle finala Vimbldona, Foto: AP

oduševljen

NOVAK ĐOKOVIĆ ME JE ŠOKIRAO, A BIO SAM PSIHIČKI SPREMAN: Sudija sa Vimbldona ne može da veruje šta je video!

o sam svestan da mi je možda poslednji put da sam u jednom takvom ambijentu. A i gledati sve one i to onakve udarce je stvarno sjajno.

Objavljeno:

Argentinski teniski sudija Damijan Štajner je dve nedelje posle spektakularnog Vimbldonskog finala, pa je progovorio o svojim utiscima sa tog meča.

Novak Đoković je priznao da su detalji rešili pitanje epskog finala Vimbldona u kojem je posle pet setova porazio Rodžera Federera. Švajcarac je diktirao tempo u većem delu meča, ali kada se lomilo, na terenu je bio samo jedan teniser - Novak.

Srpski as je pobedio u psihološkoj igri jer je pet godina starijeg rivala postavio gde je trebalo, kada je trebalo, u taj-brejku.

- Kada sam bio mlad, prvo sam igrao tenis, pa sam bio linijski sudija, a glavni sam postao u 1994. ili 1995, tako da sam 'na stolici' već oko dve i po decenije. I, mnogo sam srećan što se toliki naporan rad isplatio. Dugo sam u ovom sportu, sudio sam već i ovakvim igračima, i u finalnim borbama. Ali, znate i sami šta znači kada delite pravdu u finalu grend slema - rekao je Štajner za "Kontinental".

- Psihički sam bio spreman. Bio sam svestan da mi je možda poslednji put da sam u jednom takvom ambijentu. A i gledati sve one i to onakve udarce je stvarno sjajno. Biti na dva metra od njih je privilegija. Bio sam koncentrisan, ali ostati takav onoliko sati nije baš lako. Zahtevan je bio to duel - rekao je argentinski arbitar koji je priznao da ga je Đoković šokirao.

- Kada je Federer vodio u petom setu sa 8:7 i imao 40:15. Bio sam ubeđen da je to to! - rekao je Štajner. Ali, Đoković je spasao te dve meč lopte, izborio taj-brejk, a onda sa 7:3 došao do odbrane titule i petog trijumfa najpoznatijeg teniskog turnira na svetu.

Štajner i Đoković na finalu Vimbldona
Štajner i Đoković na finalu Vimbldona foto: Profimedia

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.