KIRJOS JE DOBAR ZA TENIS, ALI OVO SA NOVAKOM JE PREVIŠE! Ivanišević ne zna šta bi radio sa Australijancem
Goran Ivanišević je pričao o Niku Kirjosu, Foto: EPA/Andy Rain/EPA/Facundo Arrizabalaga

Pomalo ga i brani

KIRJOS JE DOBAR ZA TENIS, ALI OVO SA NOVAKOM JE PREVIŠE! Ivanišević ne zna šta bi radio sa Australijancem

Hrvatski teniser je govorio o "lošim momcima" svetskog tenisa

Objavljeno:

Goran Ivanišević se tokom Vimbldona pridružio stručnom štabu Novaka Đokovića.

Iako je boravio samo tokom prve nedelje Gren slema u Londonu, ipak postoji obostrana želja da saradnja bude nastavljena.

Međutim, nekadašnji šampion Vimbldona je dao veoma zanimljiv intervju za jedan francuski list, u kome je govorio o "lošim momcima", tačnije o tome da su igrači poput Nika Kirjosa potrebni tenisu.

- Ne sviđa mi se termin ‘loši momci’. Više volim d akažem da su to igrači sa jakim karakterom. Potrebni su nam različiti ljudi. Tenis je individualni sport i lako može da postane dosadan, posebno pošto je sve standardizovano, podloge, tip igre i slično. Danas malo igrača ide na mrežu, tako da su neobični momci dobri za svetski tenis - rekao je Ivanišević, a potom se osvrnuo na trenutno najkritikovanijeg igrača Kirjosa.

Goran Ivanišević će verovatno ostati uz Đokovića i u budućnosti
Goran Ivanišević će verovatno ostati uz Đokovića i u budućnostifoto: Profimedia

- Nik je poseban, dobar je za tenis. Ono što mi smeta je to što ima talenta da bude broj jedan, a ne koristi ga. Kada ga gledate, ne znate šta će sledeće uraditi, potpuno je nepredvidiv. U stanju je da odigra tri luda gema i onda da ga nema nigde. Ne smem ni da pomislim kakvu je karijeru mogao imati da je bio "ozbiljniji". Mnogi me pitaju da li bih mogao da budem njegov trener. Ne znam šta da kažem. Ne znam ni šta bih mu rekao, postavljanje ograda ne bi pomoglo. Autoritet nema nikakvu ulogu kod Nika, jedino rešenje je da Nik bude trener sam sebi. Voleo bih da ga vidim da se ozbiljno pripremi za Gren slem, da vidimo stvarno šta sve može.

Ivanišević čak nema ništa ni protiv Kirjosovog servisa "ispod ruke" za koji mnogi tvrde da je omalovažavanje protivnika.

- U moje vreme to nismo ni pokušavali jer su igrači bili više u terenu. Gledam ove danas, bar su metar iza osnovne linije, a nekad dok gledam TV prenos onog ko vraća servis i ne vidim na ekranu! Neki kažu da taj servis pokazuje nepoštovanje prema protivniku, ali ja ne mislim tako. Ako je to dozvoljeno, imate prvo da ga koristite - dodao je Ivanišević.

Međutim, kada udara na Novaka Đokovića, tu Hrvat podvlači crtu kod Kirjosa.

- To je po meni previše. Svi su godinu dana zajedno na terenu i mislim da ne bi trebalo da kritikuje kolege. To nije fer plej. Možete imati svoje miljenike, ali to se ne pominje javno. Isto se odnosi na proslave pobeda. Tu ga ne podržavam. Istina je uvek zapisana na terenu. Ako pobediš nekog koga ne voliš, osmehni mu se, rukuj se, to je dovoljno, ali ne pričaj svašta medijima. To su totalno nepotrebne stvari. Čak i ja, kog su uvek smatrali za nekog ko je temperamentan, nisam kritikovao protivnike. To je princip, pravilo u tenisu - rekao je Ivanišević, koji je ovaj intervju dao pre ovog poslednjeg dripačkog Kirjosovog napada na Đokovića.

Goran Ivanišević je poznat kao neko ko je lomio rekete na terenu
Goran Ivanišević je poznat kao neko ko je lomio rekete na terenufoto: Printscreen/Eurosport

Legendarni bivši teniser je tokom karijere bio poznat takođe po temperamentu i lomljenju reketa na terenu.

- Bilo mi je zanimljivo igrati protiv marka Rosea, Džefa Taranga, mada ja nikad nisam bio diskvalifikovan na takav način. Lomio sam rekete, ali to je sve. Nikad nisam mogao da razumem to kažnjavanje igrača koji lome rekete. Na kraju svega, reketi su naši. Imamo svo pravo da ih razbijemo i uzmemo drugi iz torbe. To nije neobično - rekao je Ivanišević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.