VUČIĆ O SARADNJI ĐOKOVIĆA I IVANIŠEVIĆA: To je dobro za Srbiju, ako smem to tako da kažem! Novak je hrabar!
Đoković, Ivanišević i Vučić, Foto: EPA/Peter Klaunzer, Beta/Miloš Miškov

OBRAĆANJE NACIJI

VUČIĆ O SARADNJI ĐOKOVIĆA I IVANIŠEVIĆA: To je dobro za Srbiju, ako smem to tako da kažem! Novak je hrabar!

On se obratio naciji povodom mnogih pitanja koja muče srpsku javnost, a novinari su ga pitali šta misli o Đokovićevoj odluci da angažuje Ivaniševića

Objavljeno:

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković odlučio je da za Vimbldon angažuje bivšeg šampiona tog turnira Hrvata Gorana Ivaniševića.

Kao i mnogo puta do sada, ta odluka je izazvala mnogo polemike, a o svemu je mišljenje dao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić foto: Prentscren

On se obratio naciji povodom mnogih pitanja koja muče srpsku javnost, a novinari su ga pitali šta misli o Đokovićevoj odluci da angažuje Ivaniševića imajući u vidu da je bivši hrvatski teniser 1993. godine izjavljivao da zamišlja da puca po Srbima.

- Kako bih vam rekao, zbog ličnog iskustva i iskustva moje porodice, i načina na koji sam vaspitan, meni je uvek lakše da kažem nešto loše o Hrvatima, ali moja dužnost kao predsednika mora da bude takva, da je potrebno da govorim dobro o Hrvatima. Mislim da je dobro za našu zemlju, ako smem to tako da kažem, da Novak ima dobar odnos sa Goranom Ivaniševićem, da se prevazilaze sukobi od ranije. Jer mi i Hrvati ćemo morati zajedno u budućnost, ako želimo da opstanemo i ostanemo. Bez obzira na sve što nam se dešavalo i u Prvom i u Drugom svetskom ratu, kao i tokom sukoba devedesetih - rekao je Aleksandar Vučić.

Novak Đoković i Goran Ivanišević
Novak Đoković i Goran Ivanišević foto: EPA/Peter Klaunzer

Takođe je pohvalio srpskog tenisera koji ima navijače i u Srbiji i u Hrvatskoj.

- Novak je hrabar i mlad momak koji gradi mostove umesto da ih ruši. A to da li ćete izvući neku lošu izjavu Goranu Ivaniševiću ili nekome od nas, možete milion i šta sad? Da zbog toga ne razgovaramo ili da nikada nemamo bolji odnos. Mislim da je umetnost napraviti od neprijatelje prijatelje ili od nekadašnjih protivnika prijatelje ili one koji vam više nisu protivnici. To je i posao političara, a još bolje je ako neko to uradi na nekom drugom polju - zaključio je predsednik Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.